Bedst som man troede, små, farvestrålende og overpyntede cupkakes var det nye sort, finder man ud af, at man er håbløst bagud på kagefronten. Nu er det nemlig popcakes, man skal servere for sine gæster. Små, runde kager på en pind


Hvis man vil være med på kagemoden, er der god hjælp at hente i bogen ”Popcakes” af Clare O’Connell. Hun er indehaver af POP Bakery i London, og et hurtigt kig gennem bogen viser da også tydeligt, at vi her har at gøre med en fagkvinde. Og at det vitterligt kun er fantasien, der sætter grænser, når det gælder popcakes. Her er snegle, fugle, frøer, søstjerner, monstre, pingviner, babushkaer og meget andet. De flotte, farvemættede billeder får mundvandet til at løbe, men de får også præstationsangsten til at komme snigende. For kan det virkelig lade sig gøre, at lave lige så fine popcakes uden at være professionel konditor?

Jeg vælger at tage udfordringen op og udvælger en lille håndfuld kager, jeg vil satse på at gøre efter ud fra kriteriet om, at de skal være nogenlunde simple og ikke kræve indkøb af for mange remedier. Heldigvis er der forrest i bogen en oversigt over alle de ting, som er gode at have ved hånden, når man bager popcakes, og selvom bogen er oversat fra engelsk, kan jeg uden problemer få det hele hos Specialkøbmanden (som også står nævnt i forhandlerlisten). Helt billigt er det dog ikke at købe pinde, candy melts, fondant, pulverfarve og spiselige tuscher. Derfor kan det være en god idé at afprøve, om man overhovedet synes, det er sjovt at bage popcakes, før man investerer i pulverfarve i hele farveskalaen.

Så kaster jeg mig over projektet, og det går faktisk fint. Opskrifterne er udførlige med forklarende tekster og gode billeder krydret med ”pop tips” om opbevaring, farvesammensætning, teknik osv. Jeg gør mig dog enkelte erfaringer, som jeg her vil viderebringe som mine egne ”pop tips”:

* Kagekuglerne skal afkøles i fryser eller køleskab, før de overtrækkes og pyntes. Men når først de står i stuetemperatur, er det vigtigt at arbejde hurtigt (eller evt. tage dem ud af køleskabet i takt med, at man skal bruge dem) ellers glider kagen let af pinden.

* Det er lidt tidskrævende og kræver fingerfærdighed, så det er måske ikke her, du skal tage børn med i køkkenet. Det afhænger selvfølgelig af ambitionsniveau, så som bogen også illustrerer, kan man nøjes med at overtrække kagerne med chokolade og drysse krymmel på. Så slipper man også for at skulle købe så mange remedier.

* Hvid overtrækschokolade/candy melts er svært at få så flydende, at kageovertrækket bliver jævnt og glat (som på bogens billeder). Hvad det skyldes, kan man evt. konsultere Specialkøbmanden om, for de har altid kompetente kageeksperter bag disken.

Nå ja, måske blev mine popcakes ikke helt så fine som dem i bogen, men for pokker hvor var de sjove at bage!

”Popcakes” er udkommet på forlaget Tofino Books. Den koster 149 kroner.
Hvis du synes, du har brug for et professionelt indspark, afholder både Kagekompagniet og Specialkøbmanden popcake-kurser.