Både forældre og baby kan få nok af at side hjemme og kukkelure. Børn i Byen giver nogle bud på, hvor I kan gå hen og lege under barslen


Selvom lejligheden bugner af syngende får, byggeklodser i alle regnbuens farver og skrallende musikinstrumenter, trænger de fleste babyer på et tidspunkt til at lege med andre end mor og far. Og mon ikke det samme gør sig gældende for forældrene?
Når det bliver tid til mere tumlevenlige aktiviteter, er legestuer en oplagt mulighed. Her kan både forældre og børn møde ligestillede, og på den måde er det faktisk muligt at kombinere babyleg med voksensnak.

Heldigvis bugner København af legestuer, og i modsætning til så mange andre babyaktiviteter er det en rigtig billig fornøjelse (5-10 kr.) – og så er der som oftest masser af kaffe på kanden. Her følger lidt inspiration til, hvor du kan finde en legestue i dit nabolag.

Babyleg i kirken

Måske bruger du ikke kirken henne om hjørnet til daglig, men mange af Københavns kirker arrangerer legestuer - og en del endda også babyrytmik og salmesang. Det er derfor oplagt at tjekke, hvad din lokale kirke kan tilbyde dig og din baby. De fleste kirker er gået online, så du kan holde dig informeret via hjemmesiden.

Jeg tilbragte selv en god del tid på legestuen på Skt. Hans Torv, som Simeon/Sankt Johannes Kirke står bag, da jeg var på barsel. Her har de åbent flere dage om ugen, og man får - udover brugsretten til en masse spændende legetøj - brød, frugt, kaffe og te, og indimellem en omgang rytmik.

Kommunal legestue på Blegdamsremisen og Bondegården

Også Københavns Kommune står bag en del fine legestuer. Bl.a. Københavns eneste indendørs legeplads, Blegdamsremisen på Østerbro, hvor der er legestue for de mindste hver tirsdag og torsdag formiddag. Er man til mere landlige omgivelser, bør man besøge bondegården i Remiseparken på Amager, hvor der ud over dyr og legeplads er legestue for de 0-3-årige tirsdag, torsdag og fredag.

Bryggens kulturhus og Hva’ så

Også byens kulturhuse tilbyder ind i mellem legestuer. Bl.a. Kulturhuset Islands Brygge, hvor der er legestue med fast tilknyttet sundhedsplejerske hver onsdag eftermiddag.

På Vesterbro kan man tage sin baby med i mor-far-barn-butikken Hva’ så, der holder legestue hver onsdag og fredag. De sælger en del af legetøjet, så hvis din baby forelsker sig i en rangle, er det muligt, I kan købe den med hjem.

Legestuer for fædre

Flere og flere fædre tager barsel, og selvom fædre er lige så velkomne som mødre i alle de legestuer, jeg kender, er der skam også legestuer, hvor far kan tumle med barnet sammen med andre fædre – uden østrogenindblanding. Der er legestuer for far på Nørrebro, Vesterbro, Amager og Frederiksberg. Se mere på www.farslegestue.dk.

Find en legestue nær dig

Jeg kan kun anbefale at tage de store babyer med i legestue, og der er virkelig mange at vælge i mellem. Nogle er små, andre store, nogle meget velbesøgte, andre mere rolige. Find en, der passer til dit og dit barns temperament. Du kan få et overblik over byens legestuer lige her.

 

Fotograf: Anders Hviid