Kan man godt være vild med en storby, man aldrig fysisk har befundet sig i? Måske er jeg ikke den eneste der har det sådan med New York: Jeg glæder mig til at se og opleve byen for første gang. Endnu bliver det dog ved drømmen, men så kan man jo forberede sig grundigt. Se film, tjekke nettet, læse blogs og guidebøger. En bedre én i sidstnævnte kategori er udkommet her i foråret: ”Vores New York - to sider af samme by” af Anne Blume Futtrup og Sarah Holm Johansen. Forfatterne, som har rødder i Danmark, er begge journalister og har i kraft af deres arbejde rejst rundt i USA. Og nu har de så slået sig ned i New York.

”Vores New York - to side af samme by” skiller sig dog ud fra mængden af rejsebøger om den store by ved at behandle dilemmaet – med eller uden børn? For nok er ungerne skønne, men en børnefri ferie er til tider også skøn. For han man overhovedet tage ungerne med til en storby som New York? Anne Blume Futtrup og Sarah Holm Johansen oplever og beskriver New York fra netop disse to forskellige udgangspunkter: med og uden børn.

Og så bliver det tydeligt at begge dele faktisk er muligt: Guidebogen indeholder ideer til ture med børn ud af og omkring New York, den fortæller om de gode parker og legepladser i byen, giver tips til børnevenlig shopping tager os med på restauranter og cafeer med børn. Og de gode råd er krydret med sjove anekdoter. For når Anne kommer omkring i New York med barn og klapvogn, ser hun, hvordan en café-ejer tager sine børn med på arbejde, møder andre forældre og børn i en community garden, og spotter de butikker, hvor det er muligt at komme ind og ud på ti minutter (hvilket kan være en nødvendighed, når man har små børn med). Anne er dog også børnefri en gang i mellem, og sammen med Sarahs skægge fortællinger om et par mislykkede dates videregiver de deres favoritter indenfor kaffebarer, dyre og billige restauranter, natklubber og dansesteder.  Også uden børn!

Jep, jeg er solgt. Måske skulle man tage af sted nogle voksne sammen? Med børn. Så kunne man både opleve et New York i børnehøjde om dagen, og når børnene sover, så skiftes til at opleve byen, der aldrig sover…

PSST! Det er Caroline Meldgaard, kvinden bag Børn i byen, der har skrevet forord til bogen. Læs mere om den lige her.