Hos nogle giver det sved på panden, når de kigger i kalenderen og der står; ”børnefødselsdag”! Hos andre er det en hyggelig beskæftigelse at finde den helt rigtige gave til barnet.  Man kan både finde gaver i fine butikker, og på internettet – selvom det kan føles som en jungle. Her er et par tips til hvad der hitter hos de små og store.

Drenge

0-1 år
De helt små får mange gaver i løbet af deres første år, hvis man regner barselsgaver, dåbsgaver og julegaver med. Hvis man gerne vil købe noget unikt, kan man få lavet babytæpper, sutter, sengetøj, hagesmækker osv. Med barnets navn på.  Det har de rigtig mange bud på hos Min Egen Verden.

Det kan også være en rigtig god idé at købe noget til børneværelset, som en sej lyskæde, eller en mini fatboy til at flyde i.

Babyer bruger også rigtig meget tid i heldragter, især i vinterhalvåret. Det kan være en god investering, især når de små begynder at mave sig hen over gulvet, og så gør det jo ikke noget, at de ser lækre ud samtidig!

1-4 år
Drenge mellem 1 og 4 har som regel fuld fart på.  Man kan få mange fede køretøjer til drenge. Det kan være en retro bil, løbecykler, wheely bugs eller en lille brandbil.

Musikinstrumenter plejer også at være lige i øjet i denne alder. Hvis man er meget kvalitetsbevidst, kan man købe super lækre instrumenter hos Legeskab.dk.

4-8 år
I denne alder er drenge som regel begyndt til en bestemt sport, og så er de i øvrigt også startet i skole. Det hitter altid at købe udstyr til deres yndlingssportsgren, eller noget udendørslegetøj, til at brænde al energien af med. Det kunne fx være et skateboard af den traditionelle slags, løbehjul, stylter eller en drage til at flyve med når det blæser. Hos Gladeunger.dk har de alt fra fedt trælegetøj til legetøj man kender fra børnehaven og fritidshjemmet til seje Beyblades!
Til den kreative dreng findes der også lækre stempelsæt med riddere eller tegnesæt med superhelte fra Djeco og gode spil, man kan hygge sig med efter aftensmaden.

8-12 år
Når man er mellem 8 og 12 handler det om at være cool. Man ønsker sig sneakers fra Hummel, DC Shoes og Nike. En fed hættetrøje, træningstrøje eller t-shirt med print – kig her for inspiration til de små modebevidste gutter.

Drengede accessories kan man heller ikke få for meget af, for eksempel et par virkelig cool høretelefoner, en cap eller Iphone cover fra Myskullcandy.dk.

Piger

0-1 år
Til den lille baby pige, er det et hit med noget fint at kigge på. Det kan for eksempel være en sød lyskæde til at hænge over pudslepladsen. Det kunne også være en lækker træ rangle a la ”musen” fra Lady Marmelade.

Babyer bruger sanserne for fuld tryk, og alt skal undersøges, vendes og drejes – og smages på! Hvis de små bliver træt af det pæne, men hårde trælegetøj, er et godt bud en krammebog med forskellige sansestimuli, en sutteklud eller Lamaze’s skønne, farverige dyr med lapper, riller, knitrelyde og små gemte spejle.

1-4 år
Hvis man har en rigtig prinsessepige, kan man ikke få for mange armbånd, perlekæder diademer osv. En god gave til sådan en pige kan være at finde noget fint at hænge alle smykkerne på, eller et rigtig smykkeskrin – gerne med så mange små rum og skuffer som muligt. 
En sættekasse er også i høj kurs, både til små ringe, øreringe, figurer og andre små pigefund. Mini Møbler laver nogle helt fantastiske, og gerne personlige, bud.

4-8 år
Til den store kreative pige, kan man for eksempel købe et komplet syskrin fra Den Gamle Skole. For pigerne er det også altid populært med spil, stempelsæt og tegnesæt.
Hvilken pige kunne ikke tænke sig at lave sine egne smykker?

8-12 år
For piger i denne alder gælder det ligeså meget, hvis ikke mere, om at være cool – og se cool ud! Et par tøsede høretelefoner fra Skull Candy, fede sneakers, hættetrøjer med glimmer og sidst men ikke mindst – sminke! For en pige i denne alder er det lykken at sidde foran et spejl (som også er en god gave!) med sminke, tasker,  neglelak, spænder og hårbøjler, mens veninderne sidder ved siden af og hører det nyeste musik. Hvis hun ikke allerede har et lille anlæg på sit værelse, er det også en kanon god gave!