Musikken på cd’en ”Kompost - og andre miljøvenlige børnesange” kan høres af små børn allerede fra toårsalderen, men her er budskabet nok mest for forældrene. De små kan til gengæld danse, hoppe, klappe, skråle og spille trommer og andet godt til musikken. Hjemme hos os blev en kedelig tirsdag eftermiddage forvandlet til en danseworkshop af format. Dejligt gang-i-den musik, som kan hjælpe hele familien til en god griner sammen. Sidste skive på pladen er en rolig sang, som får pulsen ned igen.

Teksterne i musikken er særlig velegnet for målgruppen 5-8 år, som helt sikkert kan få inspiration til store tanker omkring hvad bæredygtighed er. Idéen bag dette projekt er at give børn muligheden for at styrke læringen omkring emner som genbrug, skrald og ikke mindst kompost gennem musik og sang. God idé! Projektet er desuden støttet af bl.a. Danmarks Naturfredningsforening.

Cd’en indeholder kun fem sange, til gengæld er der tale om musik og sang af høj kvalitet, som de voksne helt sikkert også vil nyde at høre på. Der er godt med guitar, jazzede toner og en enkelt akustisk sang. Titlerne har navne som ”Resten skal i den grå”, ”Igen i genbrug” og ”Kompost”. Ikke just fængende titler, men man får da et praj om indholdet i sangen.

Musikken er et godt supplement til ”Åh Abe” og ”Hits for Kids” genrerne. De byder på et evig aktuelt indhold, der kan diskuteres over madlavning, gåture, oprydning eller andre situationer hvor man støder på skrald, genbrug og affaldssortering.

For skeptikeren kan tonen måske gå hen og blive en smule frelst at høre på, men jeg synes budskabet fortjener en chance.

Emnet kompost, som der er en helt sang om, kan måske virke lidt fremmed for børn, der bor i en lejlighed uden have. Men så kan familien jo tage på udflugt til en åben have i løbet af sommeren, hvor man kan se en rigtig køkkenhave i pagt med naturen.

Skribentens eget genbrugstip: Jeg genbrugte reklamepostkortet, jeg fik med musikken, til en indkøbsseddel. Og smed naturligvis kortet i papirskraldespanden efter jeg havde handlet ind.

 

Du kan læse mere om "Kompost - og andre miljøvenlige børnesange" lige her.