Kimæra er ond, og hun må besejres. Kimæra kender ingen barmhjertighed, og hun giver ikke op, før hun har ofret i sine klør.
Clara er vildheks, og hun har kræfter: Hun har blodkunst og vildsangen i sin magt. Kun hun kan besejre den mægtige Kimæra.
Men Clara er 12. Hun har nok i bare at stå imod de store drenge i skolen – deres drillerier og vaskere i skolegården er det rene VAND i forhold til, hvad Kimæra vil gøre, hvis hun får fat i hende.
Helst vil Clara sige nej til missionen, men det får hun ikke lov til!  

Der er vigtigere ting end ”forældre” og ”folkeskole”

Mor og far er lige blevet skilt, og efter at far er flyttet ud til en gold betonklods i et havnekvarter for rigmænd, er der ligesom tusind andre steder Clara hellere vil befinde sig. Der er vigtigere ting at lave, end at indrette sit nye værelse og lege ”Ih, hvor vi har lært at håndtere denne skilsmisse og vores nye far/datter-forhold godt!”
Det er ikke fordi, at der er noget galt med far. Eller mor for den sags skyld. De prøver deres bedste og smiler/forkæler lige som lidt mere end før. De forstår bare ikke, det som er sket med Clara – hun er blevet vildheks og har større ting at tumle med, end de nogensinde vil forstå ...

Det er ikke første gang, Clara skal ud på farlig mission – hun fandt ud af, hun var vildheks sidste efterår (se 1. bog i serien), da Moster Isa og den seje vildheks Shanaia inddrog hende i deres fælles skæbne og forjættede verden.
Nu er det blevet vinter, og de tre helte og alle deres dyr – ”vildvenner” – skal atter rejse af de farefulde ”vildveje”, som ingen normale mennesker kan se.
Oscar må godt være med - han er Claras bedste ven fra skolen. De er IKKE kærester (!), selvom han nu er en ganske særlig ven, der forstår hende og kan holde på hemmeligheder, når det virkelig gælder.  

Hvorfor skal jeg læse lige denne heksebog?

Nøj, for en spændende børnebog, forfatter Lene Kaaberbøl har stykket sammen. Hun har ”spundet guld” af alle de bedste forestillinger, vi i almindelighed har om hekseliv, magiske verdener, uhyggelige væsener, tapre dyr og mennesker... Og så lige tilsat noget ekstra, synes jeg.

Magi og tryllestøv - ren barnemad ved siden af vildheksens verden

Forestil dig iskolde vinternætter, som holder dig fanget ude på en jagt, hvor du er både bytte og forfølger – dine leggings og overtræksbukser er for længst gennemblødte, og benene bævrer, men du må fortsætte. Vildhunde omringer dig som en flok glubende ulve, holder dig nede med alle deres samlede kræfter – deres gab er om dine hænder, fødder, sågar om din hals. De er ikke ude på at skade dig, blot tvinge dig fastlåst, indtil deres herskerinde skal komme. Uha, det er dejligt uhyggeligt (uden at være for uhyggeligt for aldersgruppen). Og samtidig med at jeg føler, jeg ikke har læst denne slags ”magi” før, er der noget særligt velkendt ved Claras fortælling, som vildheks og som helt almindelig 12-årig.
    

Hvad er værst: vildhekse eller voksne?

Vildheks er en bog, man kan relatere til, Ikke blot som fan af heltehistorier og fantasy-genren, men generelt som ”barn/næsten ung”: problematikker om forældre, der ikke altid kan forstår. Om de særlige voksne, der netop forstår, og som man ser op til. Om venskaber som overskinner alt. Og sidst, men ikke mindst: Om ansvar, der gør én stærkere og hurtigere voksen, end man måske ønsker.

Hvis du mangler noget læsning, som kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig på en varm forårsdag – så skynd dig hen efter denne bog i boghandleren eller på biblioteket!

Er du vild heks?!
Og bare rolig: Du skal kun vente indtil efteråret 2011 på den næste i serien. Hvis du er nysgerrig efter at lære endnu mere om Clara og hendes vildverden, så besøg bogens hjemmeside. Her kan du vinde præmier og teste dig selv som vildheks.

Vildheks - Viridians Blod (nr. 2 i serien Vildheks) Af Lene Kaaberbøl. Fantasy, fra 9 år.