Har du filmglade unger med stærke nerver, så snyd ikke jer selv for den fantastiske animationsfilm ”Den Kæmpestore Bjørn”, som har premiere op til vinterferien

Små søskende kan være møgirriterende. Det synes i hvert fald 12-årige Jonathan, som er hovedpersonen i filmen. Hvert år har han været alene på ferie hos sin morfar i de store, nordsvenske skove. Men i år er hans lillesøster Sofie blevet seks år, og derfor er hun nu gammel nok til at komme med. Og det huer bestemt ikke Jonathan. De to søskende kommer da også hurtigt på kant med hinanden, hvilket resulterer i, at Sofie forsvinder i den store, forbudte skov, hvor rygterne fortæller, at verdens største bjørn bor. Jonathan begiver sig af sted for at redde Sofie, og i kampen om liv og død opdager de to, at det er nødvendigt at hjælpe hinanden og holde sammen.

”Den Kæmpestore Bjørn” er en film fuld af spænding og mystik og absolut en film, der også kan bære et voksent publikum. Ikke mindst på grund af den fantastiske musik, der er indspillet af DR Symfoniorkestret og virkelig får underbygget den dystre og uhyggelige stemning. Og så er der kælet for detaljerne i filmen. Skovens smådyr, der kribler og krabler, og lys og skygger, der falder mellem træerne.

”Den Kæmpestore Bjørn”, som er instruktør Esben Toft Jacobsens debutfilm, er udtaget til konkurrence på Berlin Filmfestivalen. Filmen er produceret af Copenhagen Bombay, som også står bag film som ”Carsten & Gittes filmballade”, ”Æblet og ormen” og ”Tigre og tatoveringer”.

”Den Kæmpestore Bjørn” henvender sig til børn på 7-12 år. Den har premiere den 10. februar 2011.