Cafébesøg er hyggelige for både børn og voksne. De er en oplevelse i sig selv med forkælelse og nydelse, og en pause med varme og lækkerier, kan være tiltrængt hvis man har mange ærinder i byen. Varm kakao med blød, snehvid flødeskum er et klassisk hit for små munde. Især når man skal varme sig her i vinterkulden. Derfor tog jeg mine børn, Hannah på 10 og Rebekka på 8, med på en Tour de Café for at teste byens udbud af varm kakao. Vi drak kun kakao på børnevenlige caféer. Her er hvad vi nåede frem til.

1. Riccos Kaffebar

Hvor: F.eks. Sværtegade 6, 1118 KBH K.
Pris: lille 27 kr., stor 30 kr. 

Det er ikke et tilfælde, at kakaoen hos Riccos Kaffebar står først på denne Top 5. Den er simpelthen både bedst og billigst. Mælken er økologisk, og så kan der vælges mellem sød-, let- og skummetmælk. Riccos bruger desuden ikke kakaopulver. I stedet dumpes der lækre mørke chokoladeknapper ned i den varme skummende mælk, og så røres der rundt, indtil det hele er smeltet. Herefter tilføjes der gavmildt masser af flødeskum og kakaopulver på toppen. Det var også klart pigernes favorit. Ricco har 10 kaffebarer i København og omegn, og stemningen i kaffebaren på Falkoner Allé, som vi besøgte, er afslappet og hyggelig.

2. Cafe Hovedtelegrafen

Hvor: Købmagergade 37, 1150 KBH K.
Pris: 37 kr. 

Gå ind på Post & Tele Museum alene på grund af den fantastiske udsigt og glaselevator! Det er en helt særlig morsom og spændende tur op på 5. sal, hvor caféen ligger. Bordene står tæt, så hvis man er bekymret for, om ens børn larmer for meget, vil det nok være en anelse stressende at sidde i caféen. Men formentlig bliver alle børn så betagede af den storslåede udsigt over byens spir og tage, at de er rolige. Kakaoen var for sød til min smag, men Rebekka sagde, at hvis børn kan lide søde sager, så er den rigtig god. Umiddelbart trækker det ned, at den er lavet på vand, men hvis dit barn, som Rebekka, let får ondt i maven af mælk, er det jo en fordel. Så derfor kom kakaoen med i denne guide.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Gateau marcel - verdens bedste chokoladekage

3. Café Flottenheimer

Hvor: Skindergade 20, 1159 KBH K.
Pris: 35 kr. 

Jeg blev lokket ind i caféen på grund af den utroligt hyggelige 'pudeplads' i den brede vindueskarm. Pladsen var imidlertid optaget, så vi sad på de høje stole, som pigerne syntes var utrolig seje, ved det andet store vindue med udsigt til lidt af Gråbrødretorv. Hannah sagde, at hvis man kan lide duften af hygge, er det her et godt sted. Kakaoen var lækker. Den blev serveret i et stort glaskrus, og pigerne mente, at det er et problem, hvis man ikke kan tåle flødeskum, for det er der meget af. Det må man vist kalde et luksusproblem.

4. Kaffé Lladro

Hvor: Godthåbsvej 44, 2000 Frederiksberg.
Pris: lille 30 kr., stor 35 kr. 

Den fine Kaffé Lladro er en elegant og hyggelig café på Godthåbsvej, som åbnede i år 2011. Stedet er specialiseret i kaffe og cheesecake, og har et sødt lille hjørne som er hjemligt indrettet på en mormor-agtig måde. De fleste varer er på caféen er økologiske. Kakaoen er sød, og den serveres i et kæmpestort krus rundhåndet toppet med flødeskum. 

LÆS OGSÅ: Nemme børnedrinks

5. BioMio

Hvor: Halmtorvet 19, 1700 KBH V.
Pris: 45 kr. 

BioMio er et lækkert 100% økologisk spisested, hvor de ved en masse om sundhed. Stedet er kæmpe stort, så der er også blevet plads til at indrette et hyggeligt legehjørne til børnene med puder, bøger og en tegnetavle. Stemningen er meget afslappet, og det er sjovt for børnene at kunne se kokkene stå og tilberede maden. BioMio's varme kakao bliver serveret i et stort glas med sugerør og hjemmelavet flødeskum, og er ikke så kraftig i smagen.

Bonus kakao: Café Emil

Hvor: Annexstræde 3, 2500 Valby.
Pris: lille 39 kr., stor 43 kr. 

Café Emil i Valby, er en lys café med et alsidigt menukort, som ligger bare 3 minutters gang fra Valby Station. 
Stedet har en lækker varm kakao, bestående af opvarmet Cocio med flødeskum og kakaopulver. Smagen er knapt så kraftig som f.eks. Riccos, men den er god til børnene. Der er masser af plads til at stille barnevognen ude foran Café Emil, og gode muligheder for at holde øje med poden inde fra caféen.