Findes der noget bedre end en rask kælketur, der virkelig giver kulør på kinderne, sved på panden og smil på læben? Når sneen har lagt sig som en hvid dyne over København, er det bare om at skrue ungerne i flyverdragten, hælde kakao på termoflasken og komme af sted. Og I behøver slet ikke valfarte til Dyrehaven, for der er masser af kælkebakker midt i byen.

1. Ørstedsparken

Ørstedsparken har op til flere gode bakker, som I kan suse ned ad. Men husk lige at bremse, inden I ender i søen. Hvis I besøger parken i weekenden, skal I selv have kælk med, men kommer I i hverdagene, kan I låne en gratis ved legepladsen.


2. Frederiksberg Have

Et af de klassiske steder at kælke. Desværre blev bakken foran slottet for flere år siden omlagt til niveaudelte haver. Men på skråningen foran det græske tempel til venstre for slottet, kan I stadig få fart på.

3. Amager Fælled

På Amager Fælled er der masser af plads til, at ungerne kan spæne rundt og fyre krudt af. Og så er her gode kælkebakker. Med masser af varme drikke og mad til sultne maver vil I kunne tilbringe timevis med leg i sneen.

LÆS OGSÅ: De 5 der giver varme


4. Østre Anlæg

I Østre Anlæg midt i København finder I også en god kælkebakke. I kan nemlig suse af sted lige bag Statens Museum for Kunst. Så tag ungerne med på vintertur, og oplev en helt ny side af museet.

5. Valbyparken

På naturlegepladsen i Valbyparken kan I også tage jer en tur på kælken. Og hvis kælketuren falder på en hverdag, behøver I ikke selv slæbe udstyr med. I kan nemlig låne en kælk på legepladsen.

Mange af byens andre legepladser har gode kælkebakker, og flere af dem låner kælke ud i hverdagen. Det gælder bl.a.:

Skydebanehaven
Remiseparken tæt ved legepladserne Bondegården og Byggeren
Bredegrund Byggelegeplads
Christianshavns Vold ved Elefantens Bastion

Tip! Tjek også kælkebakke.dk, der lister de bedste kælkebakker i Danmark med kort, kørselsvejledning og lokale vejrudsigter.

Fotos: Nanna Enevoldsen og Camilla Lind.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.