Endelig kom sneen! Vi guider til de allerbedste kælkebakker i København og omegn, der kilder i maven og giver røde kinder - så hop i flyverdragten og kom afsted.

Geelskov

Lige nord for København ligger Geelskov - og her finder I Holtekollen! Et gammelt skihopsanlæg med en 40 meter høj kælkebakke. Der er både mulighed for en tur med god fart på og en mere stille og rolig tur for de små langs siderne af bakken. Der er desuden opsat et stort overdækket madpakkehus med langborde. 

Ørstedsparken

Ørstedsparken har op til flere gode bakker, som I kan suse ned ad. Men husk lige at bremse, inden I ender i søen. Hvis I besøger parken i weekenden, skal I selv have kælk med, men kommer I i hverdagene, kan I låne en gratis ved legepladsen.

Dyrehaven

Har I prøvet djævlebakken i Dyrehaven? Fra parkeringspladsen kan I følge de grønne markeringer, der fører jer til Ulvedalen og dens berygtede bakker, hvor I kan kælke vildt og endda stå på ski. Der er også mindre bakker til de små. 

LÆS OGSÅ: Her kan du løbe på skøjter i København og omegn

Amager Fælled

På Amager Fælled er der masser af plads til, at ungerne kan spæne rundt og fyre krudt af. Og så er her gode kælkebakker bl.a. tæt ved DR metrostop. Med masser af varme drikke og mad til sultne maver vil I kunne tilbringe timevis med leg i sneen.

Frederiksberg Have

Et af de klassiske steder at kælke. Desværre blev bakken foran slottet for flere år siden omlagt til niveaudelte haver. Men på skråningen foran det græske tempel til venstre for slottet, kan I stadig få fart på.

Vallensbæk

Tag en tur til Vestegnen, og kælk løs på de skønne bakker i Vallensbæk - lige ved Thomas på Bjerget, som er en af Thomas Dambos glemte kæmper i området. Kælketuren kan altså også kombineres med en lille troldejagt

Østre Anlæg

I Østre Anlæg midt i København finder I også en god kælkebakke. I kan nemlig suse af sted lige bag Statens Museum for Kunst. Så tag ungerne med på vintertur, og oplev en helt ny side af museet.

Valbyparken

På naturlegepladsen i Valbyparken kan I også tage jer en tur på kælken. Og hvis kælketuren falder på en hverdag, behøver I ikke selv slæbe udstyr med. I kan nemlig låne en kælk på legepladsen.

Bjerget i Hvidovre

Smut en tur til Hvidovre, hvor Bjerget venter på den vildeste kælketur. Her kan I prøve kræfter med Københavnsområdets stejleste kælkebakke med et fald på 19,3 grader - bakken er også den højeste med hele 17,7 meter. Kom afsted, hvis I tør! Læs mere HER.

Tip! Tjek også kælkebakke.dk, der lister de bedste kælkebakker i Danmark med kort, kørselsvejledning og lokale vejrudsigter.

Mange af byens andre legepladser har gode kælkebakker, og flere af dem låner kælke ud i hverdagen. Det gælder bl.a.: Skydebanehaven, Remiseparken tæt ved legepladserne Bondegården og Byggeren, Bredegrund Byggelegeplads og Christianshavns Vold ved Elefantens Bastion

Skitips

Copenhill 
Stå på ski - helt uden sne! Inden længe åbner Copenhill, hvor hele familien kan suse ned af skibakken året rundt - her vil være både rød, sort og grøn piste - alle kan være med. Hold øje HER, hvornår de åbner.

Hedeland skicenter
Sæt kurs mod Roskilde, hvor Hedeland skicenter, som er Danmarks største alpine center, venter. En tur på bakken kan betegnes som en tur på en blå piste. Her er skiskole i weekenden og mulighed for at leje ski.

 

Fotos: 1) Geelskov, foto: Alberte Cornelius 2) Amager Fælled, foto: Caroline Meldgaard 3) Nanna Enevoldsen 4) Geelskov, foto: Alberte Cornelius

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.