Det er nærmest en obligatorisk vinterbeskæftigelse at fodre de små søde ænder i de kolde måneder. Så få ungerne i flyverdragten, og kom af sted. Vær dog opmærksom på, at ænderne ikke har godt af for meget hvidt brød. Fodr dem med måde og helst oppe på land, så brødets næringsstoffer ikke udledes i vandet og medfører eksplosiv algevækst. I kan sagtens opleve naturen og samtidig handle ansvarligt og betænksomt. Børn i byen kaster et spor af brødkrummer og leder jer til de svømmende andeflokke. 

1. Frederiksberg Have   

Ved indgangen fra Smallegade finder I rigtig mange ænder i det fint formede vandbassin. Når brødposen er tom, indbyder den romantiske have i engelsk havestil med de snoede stier til en hyggelig gåur. Måske kunne det være en idé at gå forbi suttetræet?

2. Kastellet

Kastellet er altid en tur værd – med eller uden brød i tasken. Det femstjernede bygningsværk er anlagt i 1662-1664 som afslutningen på Københavns bybefæstning og er et af de bedst bevarede fæsningsanlæg i Nordeuropa. Historiens vingesus mærkes nemt her.

LÆS OGSÅ: De 5 gratis museer 
 

3. Christianshavns Vold  

På voldene kan I opleve en rest af det gamle København. Dengang de færreste havde råd til at fodre ænder for sjov. Glæd jer over, at tiden er en anden, og forkæl store og små med lækkert bagværk fra Lagekagehuset, det første i byen, på hjørnet af Torvegade.

4. Gyngemosen

Her finder I en blanding af søer, enge, moser, sumpe og sumpskove. Området er stort, så der er gode muligheder for at få rigtig røde kinder og en oplevelsesrig dag i naturen. Hvis der er sne, kan I fint tage kælken med.

LÆS OGSÅ - De 5 gode spil til hele familien

5. Empdrup Søpark

I gåafstand, også for små ben, fra Empdrup station ligger Empdrup Søpark, en fin, idyllisk sø med ænder på bredden. Der er hvide bænke rundt om søen, så I kan sagtens sidde her og nyde en kop medbragt varm kakao, mens I kigger på ænderne.