Den syner ikke af meget, når man står med den i hånden. Omslaget i gråt genbrugspapir minder på ingen måde om de farvestrålende, glinsende forsider på de malebøger, mine børn har liggende i skuffen. Indeni er den også helt anderledes. På den gode måde. For jeg er sikker på, det aldrig bliver kedeligt at male i den spritnye malebog ”Tegn videre med 66 danske kunstnere”. Det har bidragyderne med deres dybt forskellige streger og skæve universer sørget for.

Efter at have bladret bogen igennem, falder min datter på syv pladask for Julie Nords eventyrlige tegning af en prinsesse med et dansk parcelhus i flammer på sit hoved. Derefter er det HuskMitNavns tegning, der bliver farvelagt. Bladrer man videre i bogen, støder man på tegninger af blandt andre Bibi Ghost, Henrik Vibskov, Christian Stadil, Kathrine Ærtebjerg, Signe Lindkvist, Tina Dickow og Nikolaj Rasted fra Hej Matematik.

Motiverne er lige så varierede som kunstnernes personligheder. Her er graffiti, prik-til-prik og puslespilsbrikker, man selv kan klippe ud. Her er billeder af grise, tomme skabe, motorcykler og tatoveringer til børn. Alt sammen under paraplyen fantasi, som Lærke Hein skriver i forordet.

De 66 kunstnere, som strækker sig fra billedkunstnere over musikere til graffitimalere, har sat de første streger. Bogens fine, finurlige og overraskende værker indbyder både børn og voksne til at undres, smile – og først og fremmest: til at tegne med og tænke videre. Og her må der gerne tegnes uden for stregerne!

Det bedste af det hele er, at du støtter en rigtig god sag ved at købe bogen. Alle, der har bidraget til bogen, har givet lidt af deres tid og fantasi, og hver gang der bliver solgt en bog, går der penge til Dansk Røde Kors.

 

Info:

”Tegn videre med 66 danske kunstnere” udkom den 15. oktober. Bogen koster 199 kroner og kan købes hos boghandlere og udvalgt gallerier og udstillingssteder landet over – samt direkte hos Dansk Røde Kors.