Tag på efterårstur, når kulden bider i næsen, vinden river i håret, og de rød-gule blade daler ned fra træerne. Har du ikke tid til at tage til Dyrehaven, er der heldigvis mange andre steder i byen, hvor bladene ligger i dynger på jorden. Lige til at hoppe i, sparke til og kaste med. Børn elsker en tumletur i bladene, og måske vi forældre også burde prøve det engang …

1. Akademiets Have

Denne grønne oase ligger i et hjørne af Carlsberg byen på Vesterbro, og den er helt sikkert et besøg værd. Uanset vejret. Her er masser af græs, en lille andedam og sjældne buske. Og så er der store træer, der kan smide dejligt mange blade af sig. Hvis jeres besøg i Akademiets Have falder sammen med kastanjesæsonen, er der ikke alene masser af blade at sparke til. I kan også sparke til kastanjer – eller tage dem med hjem og lave kastanjedyr. 

2. Søndermarken

I Frederiksberg Haves vilde og utæmmede søster finder I træer, der strækker sig helt op i himlen. Sådan ser det i hvert fald ud, og bladene skal dale langt, før de rammer jorden. I Søndermarken er der masser af små bakker, som ungerne kan rulle nedad gennem de visne blade. Og der er masser af plads til en efterårspicnic eller bare en kande varm kakao til at varme jer på.

LÆS OGSÅ - De 5 gode spil til hele familien

3. Fælledparken
Fælledparken har det hele. Store græsarealer, træer og søen i midten. Så her kan man både sparke til blade og fodbolde. Man kan sagtens tilbringe det meste af en dag her, for når ungerne bliver trætte af at hoppe i bladene (hvis de bliver det), kan I runde trafiklegepladsen i hjørnet ud mod Parken. I weekenden skal man selv have køretøjer med, men hvis I ikke har det, kan I blive på den fine, lille legeplads ved siden af trafiklegepladsen.
 
4. Søerne
Søerne er omkranset af træer, og mange af dem er kastanjetræer, så når efteråret er godt i gang, dumper det brune guld ned i bunkerne af nedfaldne blade. Tag poser med på turen til Søerne, og fyld dem med kastanjer til hygge derhjemme. Hjælp de mindste med at få tændstikker i kastanjerne, så kan de selv vikle garn omkring og lave fine edderkopper. Når kastanjerne er samlet, og bladene er sparket rundt, kan I sætte jer på en af de mange bænke, der står rundt om søerne, og kigge på ænder og svaner.

LÆS OGSÅ: De 5 aftenture

5. Ørstedsparken
Ørstedsparken er anlagt på en del af Københavns gamle voldterræn, så der er masser af bakker, man kan rutsje og rulle ned ad, når bladene er faldet af træerne. Find jeres helt eget hjørne blandt parkens mange idylliske kroge, og tag en tumletur i bladene. Ørstedparken har også en fin sø, og når bladene er børstet ud af håret, kan I tage en løbetur på broen over den. Her er også en legeplads, hvor ungerne kan fyre krudt af. Hvis der da er noget tilbage.