Sverige er billedskøn, luften føles renere og der hersker en sjælden ro. Samtidig byder de svenske naboer på mange alsidige oplevelser inden for en overkommelig afstand. Og bor du i København, kan du på en kort køretur opleve andet end strøget i Malmø, når du har krydset Øresundsbroen. Her deler Jane fra rejsebloggen Janeaway.dk ud af sine bedste tips.

Skanør1. Höllviken, Falsterbo og Skanør

En tur til svenskernes eget ferieparadis, giver dig med garanti det svenske sommerliv, når det er bedst. Det er ikke overrendt af danskere, men derimod valfarter jetsettere fra Stockholm til næsset hver sommer, for at nyde godt af den fantastiske stemning.

Höllviken er den første by, du rammer fra København og er som resten af næsset omgivet af hav. Skanør og Falsterbo emmer af feriefølelse med de små smukke pastelfarvede badehytter, der ligger som perler på en snor langs stranden.
Ca.1 time fra København

Torekov
2. Båstad og Torekov

Båstad er utrolig hyggelig og meget populær med sin skønne strand og lille havn. Kendt for tennis Open og wellness-weekender på Hotel Skansen, men også værd bare at besøge for en frokost.

Bo på børnevenlige Torekov Camping, som kun ligger et kvarters kørsel fra Båstad. Tag til Torekov by og havn, som er ualmindelig hyggelig. Mange lokale i byen starter dagen med et havbad, hvorfor badekåber og badesandaler regnes for standardbeklædning. Torekov besøges ikke kun af turister, men også mange kunstnere, kongelige og kendisser har forelsket sig hovedkuls i det smukke sted, som også kaldes Sveriges Skagen.
Ca. 2 timer fra København.

Ribersborg
3. Ribersborg Kallbadhus

Gammel og smuk badeanstalt i Malmø, med udsigt til Turning Torso og Øresundsbroen. Anstalten har åbent hele året, da det også er et kendt vinterbade-sted. Badeanstalten har separate afdelinger for damer og mænd, da mange nøgenbader (men du må gerne beholde badetøjet på). Der er to saunaer i hver afdeling og en fællessauna i midten.
Ca. 45 min. fra København

LÆS OGSÅ: Eventyrlig ferie i Astrid Lindgrens Verden

Markaryd elgsafari
4. Markaryd

Find et udlejningssommerhus i området og udforsk de mange omkringliggende søer, hvor du kan bade. Sving ind forbi et lille te-hus, en gård der sælger antikviteter, en gårdcafé med et gigantisk kagebord eller gå en lang tur i skoven. Du kan også tage på Elg-safari. En oplevelse, som børnene med garanti vil elske.
Ca. 2 timer fra København

Vallåsen
5. Vallåsen

Vallåsen er nemt for en københavner at komme til, så det kan snildt klares på en weekend. Det er et rigtig godt begyndersted for børnefamilier, der vil prøve kræfter med skiløb for første gang. Habile skiløbere vil måske kede sig lidt. Lej udstyr hjemmefra og spring køen over. Smør madpakke hjemmefra og spis den i solen eller inde i varmeteltet.
Ca. 2 timer fra København

High Chaparral
6. High Chaparral

Wild West-inspireret forlystelsespark nær Kulltorp, Småland. Du kan tage en togtur mellem de forskellige verdener, Wild West, Indian Village og Mexico. Togturen er et hit, men vær forberedt på et røveri undervejs, som måske kan virke lidt skræmmende for små størrelser. Indgangspriserne er rimelige. Parken har spisesteder nok og oplevelserne er autentiske og af høj kvalitet.
Ca. 3 timer fra København

 

TIP! Læs hele indlægget om Sydsverige på bloggen Janeaway.dk, hvor du også kan finde meget mere rejseinspiration til alverdens destinationer.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram