Trænger alle i familien, store som små, til at komme ud i den friske luft og blive ”rusket igennem”? Så forlad sommerheden til lands og få røde kinder til vands.
Børn i byen anbefaler friluftssjov med fiskestænger på bådtur i Øresund.Hvor sejler vi fra, og hvem er kaptajn?
Mandskabet ved rederiet Spar Shipping står ved roret og sejler med M/S Øby og M/S Skipper fra Kalkbrænderihavnen ved Svanemølleværket. Alt efter årstiden og sæson for fiskearter prøver man lykken blandt et udvalg fiskepladser på Øresund i strækningen fra Københavns Havn til Hven. I juli og august er det lækre makreller og hornfisk, som spræller i farvandet. 

Er det virkelig for hele familien?
Alle kan deltage uanset alder. I rederiet øjne er ingen for små, men det er op til jer selv at bedømme, hvad ungerne skal have ud af turen. Bådfarten i sig selv er jo en spændende oplevelse for de børn, der er for unge til at styre fiskestangen.

Foto: Anders HviidHvornår kan vi komme afsted?
Man kan komme på fisketur i hverdagene mellem kl. 8 og 15. I weekenderne kan man vælge mellem heldagsture (8-15 eller 12.45-18) og halvdagsture (7-12.30). Fra maj til august kan man også blive kølet af med en aftentur på sundet fra kl. 18-22.

Hvad koster det?
Alt efter ugedagen og turens varighed ligger priserne på 240-275 kr. for voksne og 200-225 kr. for børn (under 15 år).

Hvad skal vi selv have med?
Man kan købe mad og drikke om bord. Der er både kold og varm mad, morgenmad, frokost og aftensmad. Hvis man ikke selv har fiskegrej, kan det lejes om bord. Det koster 100 kr. at leje en fiskestang komplet med blink/pirk og 75 kr. uden blink/pirk. Der sælges desuden et udvalg af blink, pirke og forfang.
I skal selv sørge for redningsveste. Redningsvestene om bord er nemlig kun til nødstilfælde, ikke til almindelig brug.
Voksne (over 18år) skal have fisketegn. Det kan for eksempel købes på posthuset eller online på www.fisketegn.dk.
Man kan ikke benytte betalingskort ombord, så husk kontanter.

Læs mere og bestil jeres fisketur på www.sparshipping.dk