Hindbær, ribs, solbær, stikkelsbær! Alle de skønne danske bær er plukkeklar i naturen lige nu.

ribsAt plukke bær direkte fra busken er en af de helt store sommerglæder.  Bærrene er som vitaminbomber, og ikke alene er det en sund last - det er også en oplevelse, der giver børn en forståelse og respekt for naturen.

Spis bærene direkte fra busken og tag en beholder med til at samle bær med hjem. 

Bærene voksner vildt mange steder i Danmark - du finder dem i krat og i bevoksningen mellem skov og mark. Der findes også flere pluk-selv steder rundt i landet - se dem her. Tjek også Byhøst.dk, som også har en app, der guider til bær og anden vild mad i København.

Herunder får du to gode opskrifter med bær.

ribsNem hindbærtærte 

Det skal du bruge:
2 æg
160 g sukker
100 g hvedemel
300 g frosne hindbær
Smør

Sådan gør du:
Indstil ovnen på 200°
Pisk æg og sukker til skum. Tilsæt mel og pisk igen. Rens bærene for stilke. Smør en tærteform grundigt med smør. Hæld dejen i formen og fordel bær over. Slut af med et par smørklatter over bærrene.
Bag tærten i ca. 35 min.
Server den med vaniljeis eller flødeskum (dekorer evt. med friske hindbær og flormelis).

LÆS OGSÅ: Nu blomstrer hylden: Lav din egen saft

rysteribsRysteribs

Sådan gør du:
Skyl ribsene, lad dem dryppe af og rib bærrene af stilkene med en gaffel.
Læg bærrene lagvis med sukker i en skål, som rystes, så sukkeret fordeles, uden at ribsene knuses. Ryst igen flere gange, mens bærrene trækker med sukkeret i mindst 1 time.

Tips: Brug rysteribs som frisk tilbehør til de lidt tunge kødretter, bl.a. til vildt. Desuden kan ribsene bruges som selvstændig dessert med flødeskum eller is til eller indgå som fyld i kager og tærter.