søs
Søs og Alexander er Børn i byens super aktive mor og baby på barsel, der bruger rigtig mange af byens aktuelle barselstilbud. Her tipper Søs om fem af sine barsels-favoritter.

Puslestik hos AOF Frederiksberg

Hvor: Hermeshallen, Steen Winkelsvej 19, 1966 Frb. C 

Gennem AOF Frederiksberg har Søs meldt sig til Puslestik, som foregår i Hermeshallen på Frederiksberg. Her har Alexander virkelig en fest! Han laver koldbøtter, ruller på badebolde, triller på madrasser, flyver i tæpper og meget mere. Det er ekstremt stimulerende – og Alexander nyder hvert et sekund!

Holdet, Søs og Alexander går på, er for børn mellem 7-12 måneder og er perfekt til babyer, der kan lide at blive motorisk udfordret. På holdet er der faktisk et overtal af fædre - måske fordi holdet er lidt "vildere" end mange andre baby-aktiviteter. 

AOF tilbyder, udover puslestik, mange forskellige hold inden for babygymnastik, fx spædbarnsmotorik, stimulastik og babyrytmik. Få overblik over holdene HER.

Kaffepause hos Baresso

Hvor: Baresso, Vesterbrogade 30, 1620 Kbh V

Søs’ absolutte stamsted under barslen er 100% Baresso på Vesterbrogade. Så meget at personalet ved, hvordan hun ønsker sin kaffe: Lille cafelatte på minimælk og med enkelt shot i en to-go-kop. Søs bruger ofte Baresso som "pitstop" mellem de aktiviteter hun og Alexander går til, og hun elsker hyggen ved at sidde med en god latte og læse, mens Alexander sover.

Atmosfæren på Baresso er dejligt afslappet, og det er et af de få steder, hvor man kan have barnevognen med ind. Desuden er der en super pusleplads med både sprit og ordentligt aftørrings-papir. Der er også en højstol til dem, der har brug for det, ligesom her også er ammevenligt.

Babysigning/Baby-tegn

Hvor: Pilateshouse, Vodroffsvej 63, 1900 Frb. C

Hver tirsdag går Søs til Baby-tegn med Alexander. Baby-tegn er en form for simpelt baby-tegnsprog, som læres gennem sanglege. Det smarte ved baby-tegn er, at man kan lære at kommunikere med sin baby via tegn, inden han/hun har lært at tale.

Baby-tegn finder sted i et dejligt lyst lokale i Pilateshouse. Her sidder man i en rundkreds på gulvet med de små og synger små børne-sange, mens der laves babytegn til. Typisk er de 8-10 mødre på holdet. Underviseren viser tegnene inden hver sang, og det er meget simpelt, så man behøver på ingen måde at have noget kendskab til tegnene for at kunne være med. Der bliver også altid danset lidt rundt med babyerne på armen og raslet med rasleæg – og til slut puster underviseren som regel sæbebobler til stor glæde for de små.

Baby-tegn koster 1.295 kr for 8 gange af 45 min. Det er også muligt at få en Babysigning-instruktør ud og holde oplæg for mødregruppen.

LÆS OGSÅ: Barsels-tips: 5 x caféer


Rytmik på Cafe Sweet Surrender

Hvor: Café Sweet Surrender, Dybbølsgade 49, 1721 Kbh V

Hver onsdag tager Søs og Alexander til Rytmik på Cafe Sweet Surrender. Det koster 50 kr. for 45 min og det er drop-in, så man kommer bare. Der er et rytmik-hold kl 10 og kl 11, så man har god mulighed for at time det i forhold til lur og mad. Man kan ikke tilmelde sig, så der er tale om først til mølle princippet, hvorfor det er en god idé lige at være der 10 minutter i forvejen.

Til rytmik synger, danser, spiller og tumler man med de små. Lokalet er meget lille, og da der typisk er omkring 12 deltagere på et hold + børn, er der ikke meget plads at bevæge sig på. Så man skal kunne lide at komme hinanden lidt ved. Efter rytmikken kan man sætte sig i caféen med mødregruppen.
HUSK: Børn i byen klubmedlemmer får gratis kaffe eller the ved køb af voksenbrunch.

Gå-tur om Søerne + kaffe to-go fra Kaffesalonen

Hvor: Kaffesalonen, Peblinge Dossering 6, 2200 Kbh N

Flere gange om ugen går Søs tur om Søerne. Alexander sover nemlig allerbedst i sin barnevogn. Under sin barsel tager Søs et ledelseskursus, så de lange gå-ture bruger hun på at høre alle forelæsningerne i høretelefoner. Det føles virkelig som win-win: Alexander får sig en dejlig lang lur, og Søs bliver klogere, mens hun også lige får lidt motion og nydt en god kop kaffe to go. Det er dejligt afstressende og stimulerende på samme tid – og så føles det sådan lidt mig-tid-agtigt, fortæller Søs.

Kaffesalonen har kaffe to-go og er også et rigtig godt sted at mødes med veninder, når det er godt vejr – det er hyggeligt at sidde ved deres udendørsservering på badebroen midt på Søerne.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.