Søs og Alexander er Børn i byens aktive mor og baby på barsel. De bruger rigtig mange af byens aktuelle barselstilbud og er næsten altid på farten. Ind i mellem benytter Søs sig af en håndfuld apps på mobilen, som er nyttige i hverdagen med baby. Her fortæller Søs om de fem favoritter.

Reshopper

Hvis du ikke allerede kender Reshopper appen, så er det på tide! Med Reshopper kan du nemlig sælge og købe brugt børnetøj- og udstyr. Det, der adskiller Reshopper fra lignende koncepter som fx Dba er, at her handles KUN børneting. Det vil sige du på én platform kan få ALT til din guldklump: vugger, klapvogne, legetøj og masser af tøj – det er bare med at bruge søgefunktionen. Vi har fx lige købt de sejeste superhelte kostumer på Reshopper, da vi skal have taget et mødregruppe-billede af alle vores superhelte-babyer. You name it - og det er på Reshopper.   

Babymotorik & Sang

Denne app har jeg benyttet rigtig meget. Den indeholder 12 korte musikvideoer med musik og motoriske lege. Særligt da Alexander var helt lille, lyttede vi dagligt til to-tre musikvideoer og lavede øvelserne dertil. Det er en super nem og sjov måde at stimulere sit barns motoriske færdigheder hjemme på stuegulvet. Der er to gratis musikvideoer på appen, så man kan afprøve om det er noget, inden man køber alle musikvideoerne. 

LÆS OGSÅ: Barsels-tips: 5 x caféer

Vidunderlige uger

Her er en rigtig god app, der giver dig mulighed for at læse om alle de udviklingstrin, som dit barn skal igennem det første års tid. Da jeg var gravid med Alexander fik jeg bogen ”Vidunderlige uger” af min svigerinde – så jeg kunne læse lidt om alle de udviklingstrin, som jeg snart skulle opleve på helt klods hold med Alexander. Ligesom bogen beskriver app’en rigtig fint de forskellige udviklingstrin – og det er virkelig rart at få ord på den udvikling, man ser og oplever med sin guldklump. 

Sound Sleeper

Sound Sleeper er en app med det man kalder ”white noise” – det hjælper nemlig baby til at falde i søvn, da det minder om lydene fra dengang, han lå trygt og godt i mors mave. Særligt i starten brugte jeg tit lidt stille musik eller denne app som baggrundsstøj, når Alexander skulle sove i løbet af dagen. Det er bare med at prøve forskellige ting, til man finder ud af hvad der virker på den lille. Det, der virkede på Alexander var vores elskede hænge-vugge, som formede sig blidt omkring ham, samt stille musik eller lidt white noise. 

Puslely

Puslely er en super hjælpsom app, som giver et godt overblik over, hvor børnevenlige cafeer, restauranter, butikker, museer, legepladser mv er. Særligt når man er på tur, er det rart lige at slå op på appen, om der er et børnevenligt sted i nærheden, for så slipper man for pludselig at skulle skifte lillebassen i barnevognen eller amme på en bænk i kulden. Det er andre brugere, som har anmeldt de forskellige steder mht pusle-faciliteter, højstole, ammevenlighed mv.

Fotos: Søs Krogsgaard-Jensen

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.