Spænd hjelmen og rulleskøjterne, og sus gennem byen! Her kommer 5 tips til både børn og voksne, der elsker at have hjul under fødderne.

Friday Night Skate

Ta' hele familien med til Friday Night Skate - en rulleskøjtetur, hvor man på udvalgte fredage (fra april-oktober) løber på rulleskøjter i samlet flok midt på kørebanen. Deltagerfeltet er afskærmet fra biler og busser, så man løber sikkert midt i al trafikken. Friday Night Skate har ca. mellem 500 og 1500 deltagere pr. tur afhængigt af, hvor godt vejret er. Man starter og slutter turen samlet, og der er derfor ikke tale om et konkurrence-løb, men derimod en fed måde at opleve byen på sammen med en masse andre. Deltagerfeltet ledsages desuden hver gang af Blockers, der har overblikket og sætter tempoet, Flying Nurses, der kan yde førstehjælp, hvis nogen skulle komme til skade samt en politieskorte, der skaber afstand til den øvrige trafik.

GODT AT VIDE: Friday Night Skate
Afholdes hver anden fredag (ca. 12 ture henover sommeren).
Foregår i København med en ny rute hver gang.
Ruten er ca. 20 km.
Det er gratis at deltage, kræver ingen tilmelding.
Alle der kan løbe sikkert på rulleskøjter kan deltage - også børn!

Roller Disco på Havnen

Roller Disco er en kombination af rulleskøjter og diskotek, som med jævne mellemrum afholdes i Nordhavn. Her kan hele familien spænde rulleskøjterne, og rulle til I bliver rundtossede - selvfølgelig til lyden af de lækreste tunes, der får selv den bedste bænkevarmer i rulledansehumør! Hold øje med Havnekulturkontoret Nordhavns Facebook-side, der annoncerer næste Rollerdisco-fest på havnen. Der er som regel workshops for både børn og voksne, og sjove lege for de mindste. Alle kan være med, og hvis du ikke har dine egne rulleskøjter, kan de lejes af Mills skateshop på dagen.

MILLS

Mills

Er du på jagt efter udstyr til din næste rulleskøjtetur? Så tjek MILLS, der bl.a. sælger cykelhjelme i god kvalitet til billige penge. Butikken har f.eks. også gode udvalg i hjelme til helt små børn – helt ned til 45cm. Udover hjelme kan man også købe løbejul, beskyttelse og ikke mindst byens bedste rulleskøjter!

Børn i byen klubmedlemmer får 10% rabat på alle ikke nedsatte varer i butikken.

Amager Strandpark

Hvis du ikke allerede har haft ungerne med ude og rulle på Amager Strandpark, bør I absolut lægge vejen forbi! Stien der snoer sig gennem Strandparken har nemlig et super godt rulleskøjte-egnet underlag, som får jer til at suse afsted. Derudover er det en smuk rute langs vandet. Bemærk dog, at der om sommeren er mange mennesker på stien, så kør i et roligt tempo eller vælg en dag, hvor der ikke er så mange mennesker.
Psst: Hvis junior først skal til at lære at begå sig på rulleskøjter, er Nørrebroparken et godt sted for begyndere. Ruten er ikke så lang og stien bred.

TIP: Hvis du er på jagt efter gode rulleskøjteruter i resten Danmark, så se HER.

RulleskøjterTil de voksne: Rhythm Roller Skating

Hvis I er vilde med rulleskøjter, groovy musik og rytmisk bevægelse, er Rhythm Roller Skating måske noget for jer! Frem til den 18. december 2017 kan I hver lørdag og mandag danse på rulleskøjter i KU.BE helt gratis! Her vil Copenhagen Jam & Dance Skate undervise i grundelementer som basistrin, teknik, balance, flow og bounce i samklang med musikkens rytmer, som kombineres i utallige fælles rutiner med inspiration fra funk & hip-hop kulturen. Bemærk at Rhytm Roller Skating henvender sig til mor, far og teenageungerne, da man minimum skal være 15 år for at deltage.

LÆS OGSÅ: De 5 skater-steder

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.