Homeswapping
I en tid, hvor næsten alt drejer sig om affaldssortering, bæredygtighed og genbrug, er det nærliggende at dyrke homeswapping så meget som muligt. Her deler Jane fra rejsebloggen Janeaway.dk ud af sine bedste tips.

Der findes over 20 forskellige ’byt bolig portaler’ og jeg kender flere, der har dyrket det længe, men for mig er det forholdsvis nyt. Jeg har kastet min kærlighed over den portal, der hedder LoveHomeSwap (LHS). Primært fordi den adskiller sig fra de andre på markedet med sit pointsystem (mere om det længere nede). Men også fordi den er grafisk fed, bruger cool fonte og bare er visuel lækker.

1. Det er ikke fuldstændig gratis

Stort set alle portalerne opkræver brugerne et medlemsgebyr for at søge efter boliger og komme i kontakt med de andre medlemmer. De fleste har årlige medlemskaber, men der er også nogle, hvor du betaler pr. måned. Brug lige noget tid på at undersøge markedet, så du får det, der passer bedst til dine behov. Jeg betaler LHS en gang om året. Det jeg betaler for et år, svarer til halvanden overnatning i New York, så det er for længst tjent ind.

2. Det er ikke altid optimalt at bytte

Du skal naturligvis overveje, om et boligbytte er ideelt for den rejse, du skal på. Hvis du skal på rundrejse er det ikke ideelt. Men hvis du bruger det som base, ligesom vi gjorde i Rio, så kan du stadig spare mange penge. Vi havde 10 nætter på Ipanema Beach og tog på nogle ture ud derfra med en lille bagage, på den måde er der stadig penge at spare.

3. Der er mere end én måde at swappe på

Simultant – du bytter med andre medlemmer, hvor I bor i hinandens hjem samtidig.
Forskudt – du bor hos nogle, når de ikke er hjemme, og de har et ophold til gode hos dig.
Hospitality exchange – du bor hos nogle der er hjemme.
Point swap – og så kan du, som jeg er stor fan af, lave point swap (gennem LHS). Point gør det nemt for dig at arrangere rejser. Du behøver ikke at matche datoer og steder med andre medlemmer. Du optjener point, når et andet medlem bor i dit hjem og du ikke bor i deres. Brug det tidspunkt, hvor dit hjem alligevel står tomt til at optjene point, som du kan bruge til ferie et helt andet sted, når det passer dig.

LÆS OGSÅ: Puerto Rico med børn

Homeswapping
Måske kan du være heldig at bytte dig til et skønt hjem med pool i Rio

4. Husk at forventningsafstemme

En af de bedste måder at gøre dit boligbytte trygt på, er at lære dine udvekslingspartnere at kende rigtig godt. Det handler ren og skær om kommunikation (oftest på mail igennem portalen). Vær informativ mht. hvordan de får nøglen, om de skal vande blomster, hvad du forventer med rengøring ved afrejse mm. Bliv enige om hvor meget der hører med i byttehandlen. Må de låne bilen, cykler, grillen mm. God kommunikation giver en fantastisk oplevelse.

5. Bo som en lokal og få insider tips

Og så er der den bedste del – du bor som en lokal og hvis du er heldig, hvilket jeg har været alle gange, så får du virkelig gode og autentiske anbefalinger af dem, du bor hos. Og så lige en sidste ting… Vær forberedt på, at bruge MEGET tid på det… MEN når det lykkedes, er det SÅ fedt.
Go for it!

LÆS OGSÅ: Den erfarne homeswapper: Kaffen smager bare anderledes i andres hjem

TIP! Læs hele indlægget om homeswapping på bloggen Janeaway.dk, hvor du også kan finde meget mere rejseinspiration til alverdens destinationer.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram