Hjemmedage er lig med dyrebar tid med ungerne. Har du flere børn, kan de bruge nogle timer i løbet af dagen på at spille brætspil, og ellers kan du selv dyste med, når du er færdig med dit hjemmearbejde. Hygli.dk giver her 4 bud på læringsspil til børn. 

Brætspil er med til at skabe hygge i hjemmet, men udover det kan brætspil også bidrage til børns læring. Så i stedet for at lade dine børn sidde foran skærmen hele dagen og få firkantede øjne, hvorfor så ikke hive et brætspil frem? Med de rette brætspil kan børn forbedre deres paratviden, ordforråd og samarbejdsevner. Måske kan du selv forbedre dine evner og kompetencer - hvem ved? Herunder kan du se vores liste over 5 gode læringsspil til børn - alt lige fra quizspil til samarbejdsspil.

Danmarksspillet
I det klassiske familiespil ‘Danmarksspillet’ sættes dine geografiske evner i spil, og du lærer Danmark at kende helt ned til mindste detalje. I brætspillet får hver spiller tildelt 4 byer, som man skal besøge på sin rejse rundt i Danmark. Udover at rejse rundt, vil man også blive stillet spørgsmål om Danmark. Brætspillet kan spilles af børn fra 8 års alderen, men husk at aldersgrænsen bør tages med et gran salt.

Bezzerwizzer Familie
I de fleste tilfælde bliver quizspil alt for komplicerede for børn (især de mindste), hvilket nok også er tilfældet for det traditionelle Bezzerwizzer. Bezzerwizzer Familie er den børnevenlige udgave af spillet og er et quizspil fra 10 år og opefter. Det er familieudgaven af det klassiske Bezzerwizzer, og man dyster mod hinanden i en lang række spørgsmål. Det nye element i spillet er, at der er tilknyttet en ledetråd til børnene (voksne må ikke se ledetråden) samt billeder til at gøre spørgsmål mere konkrete. Hvad kan børn lære af at spille Bezzerwizzer Familie? Brætspillet kan i den grad forbedre børns paratviden.

Scrabble
Scrabble er en tidløs klassiker, som aldrig går af mode. Brætspillet handler om at sammensætte ord af bogstaver. Det er en god måde for børn at udvide deres ordforråd. Men vær opmærksom på, at det traditionelle Scrabble kan være en for stor mundfuld for de mindste. Derfor findes der en børnevenlig udgave af spillet kaldet ‘Scrabble Junior’. Scrabble Junior spilles med udgangspunkt i én af de to niveauer: niveau 1 (5-8 år) og niveau 2 (8 år og opefter). I Scrabble Junior handler det om at lege med bogstaver, og jo flere ord du kender til, des større chance er der for, at du vinder.

Cranium
Cranium er et underholdende brætspil, som udfordrer børns kreativitet og paratviden. I Cranium handler det om at komme hurtigst fra start til slut på spillepladen. Jo bedre du er til at løse opgaver, des hurtigere kommer du frem på spillepladen. Det kan være opgaver såsom modellering af ting, genkende melodier, løse gåder og lege med ord. Hvis det traditionelle Cranium bliver for svært, findes der en børnevenlig udgave af brætspillet kaldet ‘Cranium Junior’, som er designet til de mindste i familien.

Alias
Alias er et sjovt, udfordrende og lærerig brætspil for hele familien. Spillet går ud på, at én spiller skal forklare et ord uden at nævne ordet. Medspillerne skal så forsøge at gætte ordet ud fra disse forklaringer og beskrivelser af ordet. Det kan være alt lige fra navneord til udsagnsord til tillægsord. Spilleren har begrænset tid til at forklare ordet, så det handler om at være opfindsom og handle hurtigt. Det hold som gætter flest ord vinder. Spillet kommer i forskellige udgaver heriblandt en rejseudgave, familieudgave, børneudgave og voksenudgave. Alt i alt er det et meget underholdende spil. Yderligere er det et spil, som forbedrer ens ordforråd, hjerneaktivitet og kreativitet. Spillet kan tages frem ved festlige lejligheder, men også på en trist regnvejrsdag eller en familieferie.

 

Du kan købe de nævnte brætspil hos din lokale boghandler eller legetøjsbutik.

 

Artiklen er skrevet af hygli.dk, som drives af en række passionerede brætspilsentusiaster.

 

Foto: Pixabay