Vidste du, at Cinematekets børnehit Børnebiffen har en storesøster? Under overskriften ”Familiebiffen” peger Cinemateket hver måned på de fedeste film for større børn i alderen 7-12 år. Vi har udvalgt vores 5 favorit film fra oktober-programmet - tjek dem ud her!

ANNONCE

Harry Potter og De Vises Sten

Alder: Fra 11 år
Dato: 12., 17. oktober & 23. november

Introducér junior til Harry Potter universet med den første film i rækken: "Harry Potter og De Vises Sten". Her følger vi 11-årige Harry og hans møde med den magiske verden og troldmandsskolen Hogwarts. Harry er nemlig uden at vide det en ægte troldmand - endda én meget kendt en af slagsen!

Tip: For de større børn vises Harry Potter 2, 3 og 4 også i Cinemateket. Find spilletider her.

Først til Månen

Alder: Fra 10-11 år
Dato: 14. oktober & 9. november
"Først til Månen" er en animeret børnefilm om 12-årige Mike, der opdager, at en excentrisk milliardær planlægger at stjæle alle Månens ressourcer og ødelægge det amerikanske flag! Sammen med sin bedstefar, sine to bedste venner og en klog kamæleon, tager Mike derfor afsted mod Månen for at stoppe milliardærens plan og erobre det amerikanske flag.

Cykeltyven

Alder: Fra 12 år
Dato: 13. & 22. oktober
"Cykeltyven" er et must-see og en af de mest berømte neorealistiske film i historien. Det lyder måske lidt tørt - og endnu tørrere, når man hører at filmen er fra 1948 og sort/hvid! Men lad jer ikke narre, filmen er en perle, der skildrer den fattige familiefar, Antonio, der får stjålet sin cykel. Filmen har Antonio og hans lille søn Bruno i hovedrollerne, og handlingen er simpel, hvilket gør den letforståelig for børn.

Karate Kid

Alder: Fra 12 år
Dato: 11. oktober (en del af Kulturnatten)
Se eller gense 80'er klassikeren "Karate Kid" med dine store børn! Filmen handler om teenageren Daniel, der har svært ved at få anerkendelse af sine jævnaldrende, og da eleverne fra den lokale karateskole vælger ham som yndlingsoffer, ser det sort ud. Heldigvis kommer gartneren Miyagi, der viser sig at være en habil karatetræner, Daniel til undsætning. 

Tårnet

Alder: Fra 11 år
Dato: 5. & 18. oktober

Oplev den norske animationsfilm "Tårnet", der handler om den 11-årige palæstinensiske pige Wardi. Wardis familie er fordrevet fra deres hjemland og bor derfor i en flygtningelejr. Filmen fortæller på en ny og humoristisk måde om Israel-Palæstina-konflikten og det palæstinensiske folks tragedie.

Alle Familiebiffens film kan opleves for en flad 50’er.