Cinemateket har flere børnevenlige film og events på programmet i marts og april måned. Vi har udvalgt vores tre favoritfilm fra Familiebiffen samt to fede events til jer lige her. 

ANNONCE

FAMILIEBIFFEN

Kort om Familiebiffen: Cinematekets børnehit Børnebiffen har fået en storesøster! Under overskriften ”Familiebiffen” peger Cinemateket hver måned på de fedeste film for større børn i alderen 7-12 år. Alle Familiebiffens film kan opleves for en flad 50’er.

Valhalla

Dato: 2. marts, 16. marts, 14. april & 18. april
Se eller gense den danske animationsklassiker "Valhalla" med ungerne. Filmen er bygget op om Thors og Lokes besøg hos jætterne, og menneskebørnene Tjalfe og Røskva, som de bringer med sig på denne rejse. I filmen indgår også stof fra de øvrige gudesagn - en god, børnevenlig introduktion til de nordiske guder. Filmen har dansk tale og anbefales fra 7 år.

Walter og Trofast - Det store grøntsagskup

Dato: 3. marts, 13. april, 19. april & 27. april
Oplev Aardman Animations anmelderroste film om Walter og Trofast, der må på jagt efter en stor, mystisk og meget behåret tyveknægt! I filmen begynder byens prisbelønnede grøntsager nemlig at forsvinde, og så må opfinderen Walter og hans hund Trofast træde i karakter. Anbefales fra 7 år.

Hulemanden Sten

Dato: 9. marts, 15. april, 20. april & 28. april
Oplev den nye film "Hulemanden Sten" fra 2018, om hulemanden Sten og hans bedste ven Grøffe, der lever i et stenaldersamfund. En dag bliver byen invaderet af den arrogante Lord Snøp fra bronzealderbyen, og Sten får chancen for at agere helt. Filmen er animation og produceret af det prisvindende Aarman Animations, som bl.a. også står bag Walter og Trofast-filmene.

SÆRLIGE EVENTS

Den lille Kulturnat

Dato: 15. marts kl. 16-21
Vær' med, når Den Lille Kulturnat for første gang løber af stablen i København! I Cinemateket kan børnene prøve et væld af sjove og spændende arrangementer –  og de voksne er selvfølgelig også velkomne. Prøv f.eks. kræfter som stuntman, skab dine egne origamifigurer og sæt duft til en film i biografen. De mindste kan bl.a. også designe deres egen filmplakat i plakatværkstedet og synge med på filmen "Hannibal & Jerry". Bemærk: Billetten til Den Lille Kulturnat er et armbånd. Armbåndet koster 85 kr., og 1 voksen kan gratis medbringe fire børn under 12 år.

Snehvide

Dato: 6. april kl. 14.15
Den danske version af Disneys "Snehvide og de syv dværge" fra 1938 ansås faktisk for tabt, indtil dubbing-podcasten "Med dansk tale" mirakuløst fandt en ophugget 35mm-kopi i 2018! Nu vises den genfundne og digitaliserede film med oprindelige danske stemmer for første gang i biografen siden 1970'erne. Inden filmen vil museumsinspektør ved DFI fortælle om arbejdet med at scanne den lasede kopi. Denne del af eventet er mest for voksne, så lad evt. børn hygge sig i Asta Bar, indtil filmen starter (det er ca. en halv time). Bemærk: Filmen er ikke en del af Familiebiffen, derfor er prisen 190 kr.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.