Under overskriften ”Familiebiffen” peger Cinemateket hver måned på de fedeste film for større børn i alderen 7-12 år. I februar måned står den på franske børnefilm, og vi har udvalgt vores 5 favorit film fra programmet - tjek dem ud her!

ANNONCE I SAMARBEJDE MED CINEMATEKET

Den lille prins

Alder: Fra 7 år
Spilletider: 11. + 16. februar
Se animationsfilmen "Den lille prins", der er baseret af Antoine de Saint-Exupérys berømte børnebog af samme navn. Filmen følger en mor, der forsøger at forberede sin datter til en akademisk fremtid ved hjælp af et meget stramt skema. Pigen sendes dog ud på en magisk og eventyrlig rejse, hvor hun genopdager vigtigheden af at være barn og altid at følge sit hjerte.

Asterix: Byplanlæggeren

Alder: Fra 5 år
Spilletider: 12.  + 17. februar samt 15. marts 
I "Asterix: Byplanlæggeren" er den lille galliske landsby endnu ikke blevet erobret af de romerske styrker - takket være Asterix og Obelix samt Miraculix’ trylledrik. Men da Julius Cæsar skifter taktik, lykkes det ham at forføre gallerne med den romerske civilisation og kultur. En sjov animationsfilm for hele familien.

Pigen og ræven

Alder: Fra 7 år
Spilletider: 8. + 15. februar 
"Pigen og ræven" er en sammensmeltning af storslået fransk naturdokumentar og eventyr, når det er bedst. Filmen handler om en 10-årig pige, der møder en ræv ved navn Titou, som hun prøver at tæmme. En smuk film om venskab mellem menneske og dyr.

FamiliebiffenTrillingerne fra Belleville

Alder: Fra 8 år
Spilletider: 9. februar samt 1. + 5. marts
Se filmen om Madame Souza, hvis barnebarn bliver kidnappet af to mystiske mænd. I sin søgen efter sit barnebarn, kommer hun og hunden Bruno helt til Belleville, hvor de møder Belleville-trillingerne: tre excentriske damer, der tilbage i 1930’erne var spillestedernes store stjerner. Trillingerne beslutter sig for at hjælpe Madame Souza, og snart er de på sporet af hendes barnebarn.

En kat i Paris

Alder: Fra 6 år
Spilletider: 1. + 13. februar 
Se den Oscar-nominerede tegnefilm om Pariserkatten Dino, der bor hos den lille pige Zoé. En eventyrlig krimifilm, der tager jer med på en vild jagt henover Paris' tage, da Zoé bliver kidnappet af en gangsterboss, og Dino og vennen Niko må redde hende. Uheldigvis er Niko også smykketyv, og snart vil politiet også anholde ham.

Alle Familiebiffens film kan opleves for en flad 50’er.

 

Fotos:
1. Den lille prins // The Little Prince (Mark Osborne, FR/CA, 2015)
2. Asterix: Byplanlæggeren // Astérix: Le domaine des dieux (Louis Clichy, FR/BE, 2014)
3. Pigen og ræven, Det Danske Filminstitut
4. Trillingerne fra Belleville, Det Danske Filminstitut
5. En kat i Paris // Une vie de chat (Alain Gagnol/Jean-Loup Felicioli, FR, 2012)