Vidste du, at Cinematekets børnehit Børnebiffen har en storesøster? Under overskriften ”Familiebiffen” peger Cinemateket hver måned på de fedeste film for større børn i alderen 7-12 år. Vi har udvalgt vores 5 favorit film fra december-programmet - tjek dem ud her!

ANNONCE I SAMARBEJDE MED CINEMATEKET

Nøddeknækkeren

Alder: Fra 7 år
Spiller: 15. december kl. 14 / 21. december kl. 16.30
Kom i rigtig julestemning med New York City Ballets opførsel af "Nøddeknækkeren" på det store lærred! George Balanchines koreografi er en af de mest elskede balletter, og den appellerer til både børn og voksne - og så danser børn alle de bærende roller.


Til julebal i nisseland

Alder: Tilladt for alle
Spiller: 7. december kl. 13.45 og 16.15
Se eller gense den danske klassiker "Far til fire i byen – til julebal i nisseland" med fællessang og guldkorn fra Filminstituttets arkiver som optakt. Så kom med, når Lille Per tager hele familien med til julebal i nisseland!

snemanden
Snemanden x 2

Alder: Fra 4 år
Spiller: 7. december kl. 12.15 / 14. + 22. december kl. 14
Oplev den korte, ordløse tegnefilm "Snemanden", der efterhånden har henrykt flere generationer, og dens fortsættelse fra 2012, når Cinemateket viser begge film i ét stræk! Den nyeste film er en smuk hyldest til den oprindelige Oscar-nominerede film, men også en ny-udforskning af universet. 

HUSK: Den 7. december er der gratis julestue i Asta Bar med juleklip, musik og højtlæsning. Der vil være kaffe til de voksne, saft til børnene og julegodter til alle. Det er kl. 11-16 og billetprisen er 30 kroner.

ET
E.T

Alder: Fra 7 år
Spiller: 22. december kl. 15.15 / 27. december kl. 17.45
Introducer børnene for Steven Spielbergs elskede science fictionfilm "E.T." En fantastisk film om drengen Elliott, som møder det lille fredelige rumvæsen E.T, der er blevet væk fra sit rumskib og nu er tre millioner lysår hjemmefra. En film der både vækker gru, gråd og glæde.


Harry Potter 4-7

Alder: Fra 11 år
Spiller: Se de enkelte films spilletider her.
Vis dine store børn de sidste fire film i Harry Potter-serien - men vær forberedt på, at disse film er en del mørkere og mere dystre end de fire første i rækken. Karaktererne er blevet ældre og udfordringerne mere komplekse. Kom med til Hogwarts, hvis I tør!

Alle Familiebiffens film kan opleves for en flad 50’er.

 

Fotos: 1. 2. 3. 4. E.T / Bruce McBroom 5. Warner Bros