Børnebiffen i Cinemateket viser hver onsdag-søndag sjove, skæve og tankevækkende film for de 3-7-årige filmelskere, deres forældre og pædagoger. Tjek Børn i byens 5 favoritter i september måned lige her.

ANNONCE

Børnebiffen er Cinematekets biograf for børn. Her udvælges kvalitetsfilm med indhold og varighed, som er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. På Børn i byen redaktionen har vi alle haft vores små børn med i Børnebiffen, og vi er topbegejstrede for konceptet. Her føler man sig virkelig velkommen. Stemningen er uhøjtidelig, samtidig med at kvaliteten er i top! Omgivelserne er lækre og man ved, at filmene, der vises, både er ordentlige og "overkommelige" for små børn, der måske ikke har tålmodigheden til en almindelig biograf-spillefilm.
Derfor har Børn i byen indgået et samarbejde med Cinemateket, hvor vi udvælger 5 favoritter fra månedens program i Børnebiffen. De kommer her.

På tur med far
På tur med far - find elgen

Alder 3-5 år

"På tur med far" er en dansk dokumentarserie fra 2017, som følger pigen Iris, der elsker at tage på tur med sin far Laurids. I september måned kan I for første gang opleve afsnittet "Find elgen" i Børnebiffen. Her er Iris og hendes far taget ud på et rigtigt eventyr - ud i sneen i Sverige, og ud i det ukendte. Serien skildrer det særlige rum mellem far og datter - et fordybelsesrum med plads til filosofiske tanker og fantasi - som både børn og voksne vil blive draget af.

Se spilletider HER.

EdderkEdderskønne edderkopper - hvepseedderkoppen

Alder: 3-5 år

Er junior vild med kryb? Så skal I da i Børnebiffen og se premieren på afsnittet "hvepseedderkoppen", som er en del af serien "Edderskønne edderkopper". Serien følger forskellige edderkoppearter, og denne gang er turen kommet til hvepseedderkoppen, som ikke bare er smuk, men også en sand kunstner! Hun har mange forskellige typer spind, tilmed i flere farver, og hendes ægkonkon er et rent mesterværk.

Se spilletider HER.

DråberDråber

Alder: 3-5 år

Den poetiske tegnefilm "Dråber" fra 2017 handler om vanddråbedrengen Philly, der falder ned fra himlen med alle de andre vanddråber. På en regnvåd mark møder han dråbepigen Lilly, som hjælper ham med at flygte fra solen, så han ikke fordamper. Filmen er uden dialog og bæres af smukke, håndmalede akvarelmotiver, der på lyrisk vis fortæller en livsbekræftende historie om livets cyklus.

Se spilletider HER.

Odd er et ægOdd er et æg

Alder 4-6 år

Oplev den norske animationsfilm "Odd er et æg" om drengen Odd, der har et hoved, der er ligeså skrøbeligt som et æg. Odd er trist og tør ikke lege vilde lege med de andre børn, men en dag møder han den finurlige og livsglade pige Gunn. Gunn er klædt ud som en bi, og smitter heldigvis Odd med sit gode humør. Filmen vises med dansk tale.

Se spilletider HER.

Pip og papegøjePip og papegøje

Alder: 5-7 år

Oplev Natasha Arthys kortfilmsklassisker "Pip og Papegøje", der bygger på Kim Fupz Aakesons børnebog af samme titel. Filmen handler om drengen Tobias, hvis største ønske er at få en fugl. En dag redder han en syg spurv og smugler den med hjem. Spurven sig dog at være Den Blinde Fe, og som belønning får Tobias et ønske opfyldt. Desværre er Den Blinde Fe virkelig dårlig til at trylle, og Tobias bliver ved en fejl forvandlet til en grøn papegøje! Filmen er en blanding af realfilm og animation, og har Peter Frödin i alle voksenroller - god underholdning for både store og små.

Se spilletider HER.

 

Om Børnebiffen:
I Børnebiffen er filmenes varighed og indhold nøje afstemt, så de passer til børnenes alder. Børnebiffen er for både institutioner og private. Når filmen er slut, er I meget velkomne til at spise jeres madpakker i Asta Bar i Cinematekets kælder. Her finder I borde og stole - også i børnehøjde, så ungerne i ro og mag kan stille sulten, inden turen går hjemad igen. Caféen i foyeren har åben i hverdage dage fra kl. 9 og i weekender fra 10.30, og byder på økologisk morgenmad, sandwich, kage, kaffe mv.

 

Billetter til Børnebiffen bestilles via Cinematekets billetbestilling på telefon 3374 3412.
Børnebiffen er gratis for daginstitutioner og koster 30 kr. for private.