Børnebiffen i Cinemateket viser hver onsdag-søndag sjove, skæve og tankevækkende film for de 3-7-årige filmelskere, deres forældre og pædagoger. Tjek Børn i byens 5 favoritter i oktober måned lige her.

ANNONCE I SAMARBEJDE MED FILMINSTITUTTET

Børnebiffen

Børnebiffen er Cinematekets biograf for børn, som viser filmpakker á 4-6 film, der i alt varer ca. 45 minutter. Her udvælges kvalitetsfilm med indhold og varighed, som er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. På Børn i byen redaktionen har vi alle haft vores små børn med i Børnebiffen, og vi er topbegejstrede for konceptet. Her føler man sig virkelig velkommen. Stemningen er uhøjtidelig, samtidig med at kvaliteten er i top! Omgivelserne er lækre og man ved, at filmene, der vises, både er ordentlige og "overkommelige" for små børn, der måske ikke har tålmodigheden til en almindelig biograf-spillefilm. 
Derfor har Børn i byen indgået et samarbejde med Cinemateket, hvor vi udvælger 5 favoritter fra månedens program i Børnebiffen. De kommer her.

Fanny Farveløs

Fanny spiller syg på den kedeligste mandag, hvor hun helst vil blie hjemme under dynen, og mor hopper på den. Men mor skal arbejde, så Fanny skal over til børnepasseren Fru Helger, der heldigvis viser sig at være til fest, farver og eventyr. 

Filmen er en del af Børnebiffen 5-7 år

Elefantens cykel

Elefanten arbejder som gadefejer blandt menneskene i byen. En dag ser han en annonce for en fin cykel, og cyklen er lige præcis hans størrelse! Elefantens liv ændres fuldstændig. Nu skal han bare have fat i cyklen – koste hvad det vil!

Filmen er en del af Børnebiffen 3-5 år (1)

Naboer

Der bliver spillet musik, banket, hoppet, boret og skramlet i det store fem-etages hus, hvor de mange naboer bor tæt op ad hinanden. Larmen får naboerne til at gå hinanden på nerverne!

Filmen er en del af Børnebiffen 4-6 år

På tur med far - del 5 - Lillesøster Lucia

Iris elsker at tage på tur med sin far, for under køreturen har hun ham helt for sig selv. Iris og far skal besøge Iris’ lillesøster Lucia, som bor på Møn. Derfor tegner Iris et stamtræ.

Filmen er en del af Børnebiffen 3-5 år (2)

Den røde ballon

En lille dreng finder en rød ballon, der lever sit eget liv, og de to bliver venner. Sammen drager de på et spændende eventyr i Paris. Filmen er en prisvindende børnefilmklassiker fra 1956.

Filmen er en del af Børnebiffen 5-7 år

 

Om Børnebiffen:
I Børnebiffen er filmenes varighed og indhold nøje afstemt, så de passer til børnenes alder. Børnebiffen er for både institutioner og private. Når filmen er slut, er I meget velkomne til at spise jeres madpakker i Asta Bar i Cinematekets kælder. Her finder I borde og stole - også i børnehøjde, så ungerne i ro og mag kan stille sulten, inden turen går hjemad igen. Caféen i foyeren har åben i hverdage dage fra kl. 9 og i weekender fra 10.30, og byder på økologisk morgenmad, sandwich, kage, kaffe mv.

★ Billetter til Børnebiffen bestilles via Cinematekets billetbestilling på telefon 3374 3412.
★ Børnebiffen er gratis for alle gæster i hverdagene, og koster 30 kr. i weekender og ferier.

HUSK: Børn i byen medlemmer sparer 50% på Børnebiffen i Cinemateket.

Fotos: 1) Fanny Farveløs: Natasha Arthy 2) Elefantens cykel: Olesya Shchukina  3) Naboer: Jeon Seung-bae 4) På tur med far - del 5 - Lillesøster Lucia: Laurits Munch-Petersen 5) Den røde ballon: Albert Lamorisse