Børnebiffen i Cinemateket viser hver onsdag-søndag sjove, skæve og tankevækkende film for de 3-7-årige filmelskere, deres forældre og pædagoger. Tjek Børn i byens 5 favoritter i november måned lige her.

ANNONCE

Børnebiffen er Cinematekets biograf for børn, som viser filmpakker á 4-6 film, der i alt varer ca. 45 minutter. Her udvælges kvalitetsfilm med indhold og varighed, som er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. På Børn i byen redaktionen har vi alle haft vores små børn med i Børnebiffen, og vi er topbegejstrede for konceptet. Her føler man sig virkelig velkommen. Stemningen er uhøjtidelig, samtidig med at kvaliteten er i top! Omgivelserne er lækre og man ved, at filmene, der vises, både er ordentlige og "overkommelige" for små børn, der måske ikke har tålmodigheden til en almindelig biograf-spillefilm.
Derfor har Børn i byen indgået et samarbejde med Cinemateket, hvor vi udvælger 5 favoritter fra månedens program i Børnebiffen. De kommer her.

PingvinPingvin (premiere)

Alder: 3-5 år
Oplev den finurlige, tyske animationsfilm "Pingvin" skabt af Julia Ocker. Filmen handler om pingvin-tjeneren, der prøver at gøre alle gæsterne til festen glade. Det er dog svært at holde styr på både is, glas, drikkevarer og smykker på én gang, og lige meget hvad pingvinen gør, ender det galt. Filmen er uden dialog, men ved hjælp af sjove lydeffekter, udbrud, mumlen, kropssprog og ikke mindst en fin animationsstil er den letforståelig for alle.

Find billetter her

ZtriwerZtriwer

Alder: 4-6 år
"Ztriwer" er en musikalsk animationsfilm fra 2016, instrueret af danske Amalie Næsby Fick. Historien handler om zebraen Zøren, der er den sejeste danser på savannen – en stribet John Travolta med jysk accent! Men en dag, da den bagende sol kalder på en kølig dukkert, smider han striberne og springer i et lille vandhul. Da Zøren vender tilbage til bredden, er hans striber væk, åh nej! En farverig film, der blander rytmer, musik, humor og jyske rim - en sjov mini musical-oplevelse for både børn og voksne. 

Find billetter her

Min oldefars historierOldefars historier - Piratskibet

Alder: 4-6 år
Miniserien "Min oldefars historier" henvender sig til det yngste publikum, og handler om den 5-årige dreng Theodor og hans oldefar. Serien har været vist på DR Ramasjang, og kan anspore børn og voksne til leg og samvær. I dette afsnit, "Piratskibet", bygger Theodor et piratskib, der er næsten magen til hans oldefars. Han bruger en gammel spinderok som ror og en af Oldefars skjorter som sørøverflag. Sammen hejser de sørøverflaget og leger, at de sejler ud på de syv verdenshave som ægte pirater.

Find billetter her

Dronning NumseDronning Numse

Alder: 5-7 år
Den lille animationsfilm "Dronning Numse" handler om far og datter, der ved sengetid opfinder en fantasiverden langt over skyerne. Dronningen af denne verden kaldes Numse, og så møder man også Treangel og Firangel. Fortællingen er med dansk tale, og bæres af far og datters voice-over, mens enkle og fine akvarel-lignende tegninger folder sig ud på skærmen. En fantasifuld og finurlig film, som skaber et drømmende og barnligt univers.

Find billetter her

Mops og OllieMops & Ollie

Alder: 5-7 år
Christian Kuntzs animationsfilm "Mops & Ollie" handler om de to (ret nuttede) rumvæsner, af samme navn, som bor på en lille planet langt ude i rummet. En dag bliver Mops og Ollie uvenner og rigtigt kede af det, men det går op for dem, at de har brug for hinanden. En sød lille film uden dialog, men med fine tegninger og skøn klaverspil og jazzede toner som stemningssættende musik.

Find billetter her

 

Om Børnebiffen:
I Børnebiffen er filmenes varighed og indhold nøje afstemt, så de passer til børnenes alder. Børnebiffen er for både institutioner og private. Når filmen er slut, er I meget velkomne til at spise jeres madpakker i Asta Bar i Cinematekets kælder. Her finder I borde og stole - også i børnehøjde, så ungerne i ro og mag kan stille sulten, inden turen går hjemad igen. Caféen i foyeren har åben i hverdage dage fra kl. 9 og i weekender fra 10.30, og byder på økologisk morgenmad, sandwich, kage, kaffe mv.

 

Billetter til Børnebiffen bestilles via Cinematekets billetbestilling på telefon 3374 3412.
Børnebiffen er gratis for daginstitutioner og koster 30 kr. for private.