Børnebiffen i Cinemateket viser hver onsdag-søndag sjove, skæve og tankevækkende film for de 3-7-årige filmelskere, deres forældre og pædagoger. Tjek Børn i byens 5 favoritter i december måned lige her.

OBS: Efter seneste udmelding i forhold til Covid-19-situationen, vil biografer i hovedstadsområdet være lukket fra på onsdag den 9. december til og med søndag den 3. januar. 

ANNONCE I SAMARBEJDE MED CINEMATEKET

Børnebiffen

Børnebiffen er Cinematekets biograf for børn, som viser filmpakker á 4-6 film, der i alt varer ca. 45 minutter. Her udvælges kvalitetsfilm med indhold og varighed, som er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. På Børn i byen redaktionen har vi alle haft vores små børn med i Børnebiffen, og vi er topbegejstrede for konceptet. Her føler man sig virkelig velkommen. Stemningen er uhøjtidelig, samtidig med at kvaliteten er i top! Omgivelserne er lækre og man ved, at filmene, der vises, både er ordentlige og "overkommelige" for små børn, der måske ikke har tålmodigheden til en almindelig biograf-spillefilm. 
Derfor har Børn i byen indgået et samarbejde med Cinemateket, hvor vi udvælger 5 favoritter fra månedens program i Børnebiffen. De kommer her.

Vitello køber en vidunderlig julegave

Det er kun artige børn, der får julegaver, og Vitello har ikke været særlig artig i år. Han beslutter sig derfor for at købe en helt vidunderlig julegave til sin mor, så hun vil glemme alt det uartige og købe en masse vidunderlige julegaver til ham. 

Filmen er en del af Børnebiffen 4-6 år

Manden der var akrobat

Hr. Prokouks oplevelser i det omrejsende cirkus bliver skildret i den smukke dukkefilm fra 1961. Udenfor cirkusteltet kommer han altid galt afsted, men i manegen kan han det hele som en skøjteløbende, løvetæmmende og springende fakir. 

Filmen er en del af Børnebiffen 3-5 år (1)

Hvor ligger juleland?

Piberensernissen Karl Ludwig er syv centimeter høj, og bliver hver jul taget frem fra papæsken sammen med sine piberenservenner og stillet op i et fint julelandskab. Men en jul går det galt - Karl Ludwig falder ned fra sit elskede juleland, og ender langt ude i den store, skræmmende verden.

Filmen er en del af Børnebiffen 3-5 år (2)

Palle alene i verden

Alle børn drømmer om at være helt alene i verden, for så kan de gøre alt det, der ellers er forbudt, farligt og spændende. I den klassiske børnefilm fra 1949, sker det for Palle, og han kører med sporvogn, henter penge i banken, køber slik, kører brandbil og flyver hele vejen op til månen. 

Filmen er en del af Børnebiffen 5-7 år

Cirkeline - På med vanten

Cirkeline bygger snemus og leger i sneen med Ingolf og Frederik, da katten kommer, og vil have mus! Heldigvis lykkes det dem at skræmme den store, sultne kat væk med deres snemus. 

Filmen er en del af Børnebiffen 4-6 år

 

Om Børnebiffen:
I Børnebiffen er filmenes varighed og indhold nøje afstemt, så de passer til børnenes alder. Børnebiffen er for både institutioner og private. Caféen i foyeren har åben i hverdage dage fra kl. 9 og i weekender fra 10.30, og byder på økologisk morgenmad, sandwich, kage, kaffe mv.

★ Billetter til Børnebiffen bestilles via Cinematekets billetbestilling på telefon 3374 3412.
★ Børnebiffen er gratis for alle gæster i hverdagene, og koster 30 kr. i weekender og ferier.

HUSK: Børn i byen medlemmer sparer 50% på Børnebiffen i Cinemateket.

Fotos: 1) Vitello køber en vidunderlig julegave: Dorte Bengtson 2) Manden der var akrobat: Karel Zeman 3) Hvor ligger juleland?: Liller Møller 4) Palle alene i verden: Astrid Henning-Jensen 5) Cirkeline - På med vanten: Jannik Hastrup