Norge er en fantastisk feriedestination for børnefamilier - hvad enten det er et kort ophold i hovedstaden Oslo eller en længere tur rundt i landet. Vi guider jer her til begge ferieformer og tipper med fede oplevelser.

ANNONCE

MiniCruise til Oslo

Foto: VisitOSLO/Thomas Johannessen 

 

Oplevelser i Oslo by
Når I tager på MiniCruise med DFDS, har I 6 timer i Oslo - og heldigvis byder byen på mange spændende oplevelser for familien. Besøg f.eks. Teknisk Museum, hvor der venter mere end 100 interaktive udstillinger! Eller smut forbi Det Internationale Børnekunstmuseum, og oplev verden set gennem børns øjne. Her er nemlig samlet malerier, skulpturer, keramik mm. lavet af børn fra mere end 180 lande. Er ungerne vilde med krybdyr, skal I beøge Oslo Reptilpark, hvor I kan se både slanger, skildpadder og øgler.

Når I er i Oslo, skal I selvfølgelig også op på taget af Operaen - det er et must for både børn og voksne. I kan også tage Sporvogn nr. 1 fra centrum til Holmenkollen Skihopp – her er udsigten over Oslo endnu bedre!

Find flere børnevenlige oplevelser i Oslo her.

oslo
Foto: DFDS

 

Familiesjov på Oslobåden
En tur med Oslobåden er en attraktion i sig selv, og opleves af ungerne som et eventyr fra det sekund, man kører ombord. Her venter et overflødighedshorn af oplevelser. F.eks. kan ungerne slå sig løs i piratklubben, gå på skattejagt og prøve hestevæddeløb. De kan også snuppe en børnedrink uden alkohol og give den gas på dansegulvet i Columbus Club - en bedre start ferien bliver det næppe!

Køb et børneklippekort eller Youngster kort til kun 100 kr. og få adgang til alle de sjove oplevelser, heriblandt poolområdet BubbleZone, hvor I kan tage en dukkert. I kan læse om klippekortet her.

Når sulten melder sig hos de små, kan I gå ombord i Oslobådens børnebuffet i 7 Seas eller snuppe en Pirat-menu i Explorers Steakhouse.

Læs mere om underholdning for børn på Oslobåden her.

Længere ferier i Norge

Skal I på en længere ferie i Norge, er det helt oplagt at tage Oslobåden, for at skære ned på den lange transporttid. Vi tipper her til 3 fede destinationer, som kan nås fra Oslo med bil eller tog.
 
DyreparkenFoto: Adam Read@Visit Sørlandet 

 

Dyreparken i Kristiansand 
Planlægger I at blive flere dage i Norge, er Dyreparken i Kristiansand et besøg værd. Parken er åben 365 dage om året og er Norges familieattraktion nummer 1! Her kan I både komme tæt på nordiske dyr, såsom elge og ulve, men også eksotiske dyr, såsom løver og tigre. Parken er over 600 hektar og byder også på et stort badeland, overnatningsmuligheder, Kardemommeby mm. Bemærk dog, at der ikke er skuespillere i Kardemomme By, Sørøver universet osv. i efterårsferien - dette er kun i sommerferien.

I kan passende kombinere besøget i Dyreparken med aktiviteter i Kristiansand som f.eks. Xland (indendørs aktivitetspark med klatrevægge) eller Aquarama (Sørlandets største badeland).

Læs mere om Sørlandet her. 

Foto: Hemsedal.com/Nils-Erik Bjørholt

 

Vild natur i Hemsedal
Hemsedal er kendt som Skandinaviens Alper og er et fantatisk skisted om vinteren. Men grundet den unikke fjeldnatur, er Hemsedal også en yndet destination på andre tider af året. Ta' f.eks. på vandretur i fjeldet, oplev de fantastiske efterårsfarver og lej en hyggelig hytte. I kan også leje cykler eller tage på rideture. En ting er sikkert: uanset om I transporterer jer til fods, på cykel eller hesteryg, vil den spektakulære natur blæse jer bagover - for wauw der er smukt!

Læs mere om Hemsedal her.


Foto: CH - visitnorway.com

 

Stavanger og Prædikestolen
Besøg Stavanger, der ligger i den sydvestlige del af Norge, og som kan nås med tog fra Oslo. I Stavanger kan I f.eks besøge Stavanger Maritime Museum og blive klogere på kystkultur og søfartshistorie, eller I kan slå jer løs i den seje Geopark - en legeplads og bypark, som tester nye former for genbrug. Er ungerne interesserede i vikinger, kan I også slå et smut forbi Arkeologisk Museum.

Den helt store attraktion er dog klippeplateauet Prædikestolen, som ligger 2 timers vandretur fra centrum (hver vej). Det et et fantastisk syn, men en oplevelse der henvender sig mest til større børn. Ps. Man skal ikke have højdeskræk eller være svært gående!

TIP: Lige nu er der gode tilbud på familie MiniCruises til Oslo i efterårsferien. Se her.