Selvom Malmø kun ligger et stenkast fra Danmark, så kan en smuttur til den svenske by næsten føles som en lille familieferie. Kryds Øresund med familien og lad børnene boltre sig på de mange spændende temalegepladser, tag en tur på museum eller hop i vandland.

MalmæFoto: Thomaz Lundsfeldt

Teaterlegepladsen

Malmø rummer over 20 forskellige temalegepladser, hvor børnene med garanti kan bruge adskillige timer. En af dem er den fine teaterlegeplads, hvor børnene kan kombinere leg med teater og musik. Her er fyldt med scener, gynger og flytbare kulisser, så de kan lave deres helt egen teaterforestilling.

Adresse: Carl Gustafs väg 23, 214 21 Malmø.

Mange af Malmøs 20 temalegepladser ligger tæt på hinanden. Du kan få et overblik over dem alle her.

folkets parkFoto: Apelöga 

Folkets Park

Folkets Park er et populært udflugtsmål for mange børnefamilier. Den er fuld af hyggelige kroge og plæner og rummer blandt andet en stor legeplads, minigolfbane, soppesø og cykelbane til de mindste. I kan nyde jeres medbragte madkurv eller købe is, mad og drikke i en af parkens mange boder. Henover sommeren afholdes der et væld af arrangementer i form af blandt andet koncerter og loppemarkeder. 

Adresse: Amiralsgatan 35, 214 37 Malmø.

Du kan læse meget mere om Folkets Park her

MalmøFoto: BookaBoat

Oplev Malmø fra vandet

Tag dine børn med på sejltur gennem Malmøs kanaler og oplev byen fra vandet. Lej jeres egen eldrevne båd i en time eller mere, så der er god tid til at udforske byen og nyde en frokost på båden imens. I kan også hoppe på en af vandcyklerne, der ligger i nærheden af Gustav Adolfs torv, hvis I selv vil stå for motorkraften. 

Adresse: Norra Vallgatan 93, 211 22 Malmø. 

Du kan læse meget mere her.

Foto: Johanna Rylander

Malmø museer

Slottet Malmøhus er et af Nordens ældste bevarede renæssanceslotte, der rummer en lang række museer - kaldet Malmø Museer. Her kan I blandt andet gå på opdagelse i det Naturhistoriske Museum, der er kendt for dets udstoppede dyr og store akvarium eller besøge Teknikkens og Søfartens hus, hvor børnene kan gå ombord i den 50 meter lange ubåd U3 eller lege lokofører på damplokomativet. 

Adresse: Malmöhusvägen 6, 211 18 Malmø. 

Du kan læse meget mere her.

HylliebadetFoto: Sanna Dolck

Hylliebadet

Hylliebadet er Malmøs splinternye badeparadis med vandrutchebaner, bassiner og boblebade. Her er plads til både leg og afslapning. Badelandet rummer blandt andet et familieområde med pool til de helt små, som de vil elske at boltre sig i, og vandrutchebaner til de lidt større børn. Hylliebadet afløser Aq-va-kul som i 2015 lukkede for offentligheden, da det nu benyttes til svømmeundervisning. Det ligger i byen Hyllie cirka fire kilometer syd for Malmø centrum.

Adresse: Hyllievångsvägen 20, 216 25 Malmø.  

Du kan læse mere om Hylliebadet, se åbningstider og billetpriser her

 

Fotos: Visit Sweden

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.