Hillerød ligger centralt placeret i det Nordsjællandske, og byder på flere børnevenlige oplevelser, der er værd at køre efter. Vi har samlet 6 styks til jer her.

Den lille færgeDen lille Færge

Adresse: Hillerød Torv
Hop ombord på ”M/F Frederiksborg”, og sejl en smuk tur på slotssøen ved Frederiksborg Slot. Turen varer en halv time, og hvis I er heldige (og hvis der ikke er for mange børn ombord) kan børnene få lov at styre langs Barokhaven og Søstien. Færgen sejler fra maj til slutningen af efterårsferien, og har afgang fra Torvet hver halve time. Læs mere om sejltiderne her. Det koster 30 kr. for voksne og 10 kr. for børn.

FrederiksborgFrederiksborg Slot og Slotshave

Adresse: Frederiksborg Slot 10, 3400 Hillerød
Frederiksborg Slot, også kendt som Det Nationalhistoriske Museum, er uden tvivl Hillerøds største attraktion - og med god grund. Her kan I bruge maaange timer, også med børn. Besøg f.eks. børneudstillingen “Christian 4. – barn og konge”, kig forbi aktivitetsrummet, hvor I bl.a. kan skrive med fjerpen og blæk eller farvelægge billeder af konger og dronninger. I kan også prøve forskellige sporlege rundt på museet. Læs mere om Børnenes Frederiksborg. Husk også at besøge den smukke slotshave, og gå på opdagelse i de mange forskellige stilarter.

LÆS OGSÅ: Idylliske Nordsjælland

EscapeeEscapee

Adresse: Møllestræde 3A, 3400 Hillerød
Alder: fra 12 år
Escapee i Hillerød åbnede i 2019, og byder på spænding for store børn og familier! Konceptet er simpelt, det gælder nemlig om at slippe ud af et rum hurtigst muligt, I har 60 minutter. Prøv kræfter med enten "Draculas Kammer", "Area 51" eller "Den forbandede skat", og se om I kan finde ledetrådene, dirke hængelåsene op og løse gåderne sammen som en gruppe. Escaperooms er perfekt som familie-teambuilding, især med store teenagebørn.

SALTO

Adresse: Nordstensvej 1, 3400 Hillerød
SALTO er Hillerøds idealistiske iværksætterprojekt, der skaber bæredygtige børnefamilier gennem viden og fællesskab. Her kan I bl.a. deltage i forskellige hold - der er både aktiviteter for gravide, barslende, småbørnsforældre og skønne babyer, tumlinge og lidt større børn. Hvis ikke I bor i Hillerød, kan I også bare nøjes med at besøge deres familievenlige café: SALTOs Køkken, som tilbyder skøn hjemmelavet mad, mos, kaffe/te og kage. Cafeen har åbent for alle på hverdage 9-14.

Posens legepladsTour-de-legeplads

Ta' på jagt efter Hillerøds mange legepladser, som I finder på skolernes offentlige arealer, i byen og i naturen. Vi har samlet 3 styks til jer her, som bestemt er et besøg værd:

Posens Legeplads - Slotsgade 40, 3400 Hillerød
En forholdsvis ny, eventyrlig legeplads på Posen ved Slotssøen, som tager afsæt i slottet, kongerne og parforcejagtsystemet. Her kan ungerne klatre, gå armgang, gynge, rutsje og balancere - eller gå på opdagelse i parforcelegeskoven.

Legepladsen ved Hillerød Bibliotek - Christiansgade 1, 3400 Hillerød
Kombinér biblioteksbesøget med en tur på legeplads. Her kan børn i alderen ca. 3-12 år boltre sig blandt klatrestativer, stiger, net, tov og balancebro. Legepladsen har gummiunderlag, så sikkerheden er i orden. Besøgende på legepladsen kan desuden benytte bibliotekets faciliteter, f.eks. toiletter og puslebord.

Naturlegepladsen Eghjorten - Jespervej 309, 3400 Hillerød
Ta' en tur ud af Hillerød og besøg naturlegepladsen Eghjorten, der har masser af legeredskaber lavet af naturens materialer. Her er vipper og gynger, balance-bom, edderkoppespind, en labyrint, et skib og en stor flyvemaskine! Der er også borde og bænke, bålpladser samt adgang til vand, brænde og toilet.

LÆS OGSÅ: 8 børnevenlige oplevelser i Helsingør

Helsingør

 

Fotos: 1. Hillerød Kommune, VisitNordsjaelland 2. Frederiksbrog Slot og Barokhave 3. Escapee 4. SALTO 5. Posens Legeplads, Hillerød.nu 6. Nerf Park