Den 7.-23. september løber den årlige Golden Days Festival af stablen i København. Igen i år byder den kulturelle og historiske festival på en række børnevenlige arrangementer - vi guider jer her!
 

Rundetaarn

 

 

 


Mysteriejagt for børn i Rundetaarn

Tid og sted: 7.-23. september kl. 10-20
Ta' med på mysteriejagt i Rundetaarn, og bliv ført rundt ved hjælp af teorier så mærkværdige, at du bliver helt svimmel, indtil du (måske) finder løsningen til sidst! Vidste du f.eks. at hvis man stabler Rundetaarn fire gange oven på hinanden, svarer det til højden på den største af de ægyptiske pyramider? Er det mon tilfældigt, eller har nogen ført en mystisk viden fra det gamle Ægypten til Christian IV’s København? Hvad tror du? Det er gratis at deltage.

Nat
Børnerundvisning: Fortællinger fra graven

Tid og sted: Udvalgte dage fra den 8.-23. september på Nationalmuseet.
Tør du være med, når fortidens døde bliver levende? Ta' med på en rejse ind i de dødes verden på Nationalmuseet, og mød moselig, mumier og ånder. Få de bedste historier om, hvad de dødes grave gemmer. Afholdes tre gange i løbet af dagen, kl. 10.30, 12.30 og 14.30.

Golden days
En tur i underverden

Tid og sted: 13. september kl. 17 og 18 på Stadsbiblioteket Lyngby.
Har du nogensinde tænkt på, hvad gemmer der sig under et bibliotek? Er der hemmelige rum og gange i kælderen? Og hvor bliver bøgerne af, når der ikke er plads i biblioteksrummet? Opdag bibliotekets hemmeligheder og hør oplæsning fra en børnebog af ældre dato og spændende historier om reoler, som måske flytter på sig.

Hjernen
Hjernen: verdens vigtigeste bagside

Tid og sted: 22. september kl. 10-15 i Børnekulturhus Amager.
A-siden er det fine ansigt, som hjælper os til at se, høre og smage. Men alle signalerne ender i hjernen, kroppens styrehus. Derfor fejrer vi hjernen som den absolut vigtigste B-side og åbner værkstedet for at lave hjernekunst sammen med Maria Lau Krogh.

Rosa

Bix for Kidz

Tid og sted: 8. september kl. 10-13 foran Blox.
Et barns affald, et andet barns guld. Den 8. september omdannes bryghuspladsen foran BLOX til en stor markedsplads med byttebikse og loppemarked for børn og familier. Rosa fra Ramasjangs Byttebiksen kommer også forbi og bytter med.

 

Se hele Golden Days program HER.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: Golden Days