Folkebibliotekerne er i dag levende kulturhuse med tilbud til hele familien. Det er gratis og fuldt af muligheder. Her er man velkommen til at lege, læse, spille, eller bare være. Børnebibliotekerne har ofte en række motoriske legeredskaber og installationer, så dit barn bliver stimuleret til at lære - med hele kroppen. Her er et bud på 5 gode børnebiblioteker.

1. BIBLIOTEKET Rentemestervej

RentemestervejAdresse: Rentemestervej 76, 2400 NV

BIBLIOTEKET samler bibliotek, kulturhus, café, borgerservice og koncertsal under samme tag. Huset åbnede i 2011 og et populært knudepunkt i Nordvestkvarteret. Der dufter af mad og kaffe, når man kommer ind og hele huset summer af liv. BIBLIOTEKET er kendt for dets særlige arkitektur og indretning. Kunstneren HuskMitNavn har udsmykket huset med gigantiske vægtegninger. Her kan alle familiemedlemmer få glæde af et besøg og frokosten/aftensmaden kan nemt nydes i den hyggelige Café Glad. Børnebiblioteket, kaldet Grotten, er placeret i stuen. Grotten er et helt unikt indrettet børnebibliotek og henvender sig til børnenes sanser og lyst til bevægelse. Her er ingen bløde sofaer til de voksne, men et hav af grønne kasser og bokse. Bøgerne er i centrum og man bliver nemt inspireret til højtlæsning, eller selv at undersøge bøgerne. For de større børn er der indrettet et indbydende bibliotek og læserum på 1.salen.

2. Københavns Hovedbibliotek

HovedbiblioteketAdresse: Krystalgade 15, 1172 Kbh K

Tag børnene med til det største folkebibliotek i Københavns Kommune! Hovedbiblioteket er et levende, kulturhus med en bred vifte af tilbud til borgerne. Børne- og ungeafdelingen ligger på 2. sal og er beregnet til aldersgruppen 0-20 år. Hovedbiblioteket er et sted under konstant fornyelse og som noget nyt er der kommet et bObles rum. Her kan børnene tumle rundt i bogstaver og former, og bruge hele kroppen til leg og læring. Et tegne- og kreabord kan frit benyttes af alle. Her er planter, legeredskaber og installationer. Det kan være en god idé at holde øje med Hovedbibliotekets arrangementskalender - her sker en hel masse! 

3. Tårnby Hovedbibliotek

Tårnby HovedbibliotekAdresse: Kamillevej 10, 2770 Kastrup

Tårnby hovedbibliotek er et bibliotek i særklasse. Her er god plads til hele familien og børnebiblioteket er absolut et besøg værd. Ved indgangen er der en hyggelig og billig café, hvor man bl.a. kan købe sandwiches, kaffe, kage og dagens ret. Børnebiblioteket er stort og åbent, med et imponerende udbud af legeredskaber, spil og bøger. Et særligt spillerum, Gamer Street, er spækket med spilcomputere, spil og bordfordbold. Her er bløde sofaer og små børnestole. I mellem børneafdelingen og voksenafdelingen er der indrettet et område, hvor man kan spise madpakker.

4. Vesterbro Bibliotek og Kulturhus

Vesterbro bibliotekAdresse: Lyrskovsgade 4, 1758 Kbh V

Vesterbro bibliotek har fået en tiltrængt renovering og er i dag et tidssvarende og inspirerende folkebibliotek. Børne- og ungeafdelingen på 1. sal er et populært sted for børnefamilier og der er masser af muligheder for leg, udfoldelse og fordybelse. De nye legehuse i træ er en kæmpesucces og børnene elsker dem! Vesterbro Bibliotek og Kulturhus har desværre ingen café, men man er velkommen til at spise medbragt mad i biblioteket. Et særligt indrettet Gamerrum med pinball maskiner, computerspil og brætspil er ideelt til de lidt større børn. Biblioteket kan også tilbyde et kreaværksted, hvor børn og unge kan udfolde sig.

5. Frederiksberg Hovedbibliotek

Frederiksberg HovedbibliotekAdresse: Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Hovedbibliotek prioriterer børnene! Børneafdelingen er stor, lys og med masser af gulvplads. Udbuddet af børnelitteratur, spil, musik og legeredskaber er stort og alsidigt. Der hersker en ro og orden, der er rar for både børn og voksne. Hovedbiblioteket faciliterer skiftende udstillinger, klubber og en række arrangementer - se mere på deres egen aktivitetskalender. Frederiksberg Hovedbibliotek fokuserer på legen og lysten til at lære, og personalet er ikke bange for at tænke utraditionelt.

TIP! Find flere biblioteker i oversigten HER.

Foto: Hege Lindeberg

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram