Sommeren er lige om hjørnet, og for de flestes vedkommende er charterferien eller sommerhuset for længst bestilt. Har man dog lyst til at prøve en anderledes ferie, så prøv en sejlerferie med børnene.  Der er ingen regler for, hvor gamle børn skal være ombord på en båd, så længe, mor og far er indstillet på, hvad det kræver at sejle med børn.

Tålmodighed og sjove udflugter
Det kræver selvfølgelig et vågent øje og en god portion tålmodighed, blandet med lidt kreativitet. Det er ikke altid, at børnene synes, det er lige sjovt at skulle sidde på dækket eller i kahytten i mange timer i træk. Men så længe man har god underholdning med og kombinerer det med sjove, spændende udflugter, når man lægger til i havnen om eftermiddagen, er der grobund for en hyggelig og mindeværdig ferie for hele familien.

Bornholm, Tyrkiet eller Sydfyn
Der er utallige muligheder, når det gælder sejlerferie med børn. Man kan for eksempel gå sammen med nogle venner, som måske også har børn, leje en sejlbåd hver og sejle rundt i det græske øhav, Tyrkiet eller andre smukke steder.

Fordelen ved denne form for ferie er, at børnene har nogle legekammerater om eftermiddagen, når man ligger i en lille hyggelig havn, vig, bugt eller hvor man nu vælger at lægge til for natten. Samtidig har forældrene mulighed for at stikke hovederne sammen om aftenen og spille kort, lave mad og hygge sig, når ungerne er lagt.

Vil man hellere blive i egne farvande, er Danmark også fuld af muligheder. Bornholm og det sydfynske øhav er meget populære ”rejsemål”, når det gælder sejlerferier.  Det kan være en fordel at sejle i Danmark, hvis man har små børn. Der er tit og ofte masser af aktiviteter i de små byer, man sejler til, børnene forstår sproget og får hurtigt nye legekammerater på legepladsen eller i havnen.

Muligheder er der nok af, så det er bare om at pakke redningsvesten, spil, gode bøger, blade, kort og måske en mini dvd-afspiller og nogle gode film, hvis vejrguderne er imod jer, og så se at komme ud på vandet. Det er en anderledes ferie, med plads til spontanitet og uforudsigelige oplevelser i form af små, ukendte byer med markeder, sjove butikker og skøre mennesker.  Og så er det en rigtig god måde til at få lidt kvalitetstid med sin lille familie.

o'høj

 

Tjek også:

Naturferier med børn