Byens 26 bemandede legepladser er vældig populære, fordi de udover en masse legeredskaber også tilbyder arrangementer afholdt af personalet tilknyttet legepladsen, samt opsyn og en hjælpende hånd hvis der er brug for det. Vi giver jer her et udpluk af Københavns bedste bemandede legepladser - en i hver bydel.

Romeika Cortez

Indre by: Ørstedsparken

Nørre Farimagsgade 2
1364 København K

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 09.00-17.00 (i sommersæsonen)

Smut forbi den bemandede legeplads i Ørstedsparken, der har et stort afgrænset og indhegnet legeområde med et hav af aktiviteter for både store og små. Her kan ungerne lege med byggebrædder, cykler, sandlegetøj, hockey, minifodbold, basket, bordtennis, bålsted, legehuse samt legetårn med rutsjebane, gynger, længdespring, balanceplader, hamsterhjul og målestation!

Christianshavn: Elefantens Bastion

Christianshavns Voldgade 36
1424 København K

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 09.00-18.00 og lørdag kl. 10.00-17.00 (i sommersæsonen)

På den bemandede legeplads på Christianshavns Vold er der rigeligt med plads til leg for både børn og unge. Her er der bl.a. legehus og legeskur med byggeklodser og fantasibrædder, samt et udendørs skakspil, en dejlig stor sandkasse med sandting og masser af legecykler. På legepladsen findes også basketbaner, tennisbaner, bordtennisborde, stor fodboldbane, rundboldbane, svævebane, klatreborg, legeskib, gynger og små vipper.

TårnlegepladsenØsterbro: Tårnlegepladsen

Fælledparken1
Frederik V's Vej 4
2100 København Ø

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 09.30-17.00, fredag kl. 09.00-16.30 (i sommersæsonen)

Ta' ungerne med på den fine Tårnlegeplads i Fælledparken. Legepladsen er interaktiv og bygget op omkring fem af Københavns mest markante tårne: Vor Frelsers Kirke, Rådhustårnet, Rundetaarn, Marmorkirken og Børstårnet. Tårnene udgør rammerne for legepladsen, der bl.a. ved hjælp af teknologi, lægger op til høj fysisk aktivitet, stor interaktion mellem børnene og et twist af konkurrence. Legepladsen er en rigtig københavner-legeplads, og lægger op til, at børnene bliver klogere på de historiske facts om byens tårne.

Nordvest: Legepladsen på Hulgårds Plads

Hulgårds Plads 6
2400 København NV

 Åbningstider: Mandag-fredag kl. 09.00-17.00 og lørdag-søndag kl. 10.00-17.00 (i uge 22-34)

Legepladsen på Hulgårds Plads er en populær, grøn oase i Københavns nordvestkvarter. Pladsen ligger fint afskærmet fra den omliggende trafik med mange høje træer og masser af beplantning. Legepladsen er delt i to: en indhegnet legegård for de mindste, og et stort, afvekslende legeområde for de større børn. Den hyggelige, lukkede legegård for de mindste har sandkasse, rutschebane og småbørnslegetøj til udendørs brug. På det store legeområde er der en bevokset høj med underjordisk tunnel. Der er multiboldbane, opmalet trafiklegeplads, sandkasse med sandlegetøj, legehuse, bordtennis, gynger, bålplads og masser af store træer der giver skygge på varme sommerdage.

Nørrebro: ByOasen i De Gamles By

OBS: Midlertidigt flyttet til Hørsholmparken ved Nørrebroparken

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 09.00-17.00 og lørdag-søndag kl. 10.00-16.00 (uge 22-34)

By oasenI De Gamles By på Nørrebro ligger ByOasen, et grønt åndehul på Nørrebro, som ungerne vil elske! ByOasen består af en bybondegård, hvor børnene har mulighed for at stifte bekendtskab med geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. ByOasen har desuden højbede, udekøkken med en lille bålplads og et orangeri, der er et 135 m2 opvarmet drivhus. ByOasens vision er at skabe natur, miljø og sundhed på Nørrebro, og fungerer som et samlingssted for børn og unge, der på tværs af målgrupper kan komme og deltage i forskellige aktiviteter under temaerne miljø, sundhed og natur.

Amager: Bondegården i Remiseparken

Peder Lykkes vej 73
2300 København S

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 09.00-18.00, lørdag-søndag: 09.00-17.00 (hele året)

Remiseparken er placeret midt i boligområdet Urbanplanen, og består af 2 bemandede legepladser, herunder Bondegården, hvor man kan opleve dyr fra en almindelig, dansk bondegård. Der er både høns, kaniner, koen Maren, heste, grisen Bertha og en indhegning med masser af geder, der gerne vil fodres og klappes. Her er også masser af legemuligheder med: Sandkasse, vippedyr, gynger, minigolfbane, soppesø om sommeren m.m. I åbningstiden kan man låne cykler, mooncars, stangtennis mm. Børnene må også meget gerne hjælpe med at fodre dyrene, strigle ponyerne og lukke kaninerne ud i kaninbjerget i dagtimerne. Her er borde og bænke til madpakken og hvis vejret er dårligt, er der mulighed for at spise indenføre, hvor der også er legestue, brætspil, bordforbold, bøger og dukker.

Vesterbro: Skydebanehaven

Skydebanehaven

Absalonsgade 12
1658 København V

 Åbningstider: Mandag-fredag kl. 09.30-17.30, lørdag kl. 10.00-17.00 (Til og med uge 38)

Skydebanehaven, også kaldet Papegøjelegepladsen, ligger som en grøn perle midt på det tætbebyggede Vesterbro. Legepladsen er stor og giver masser af muligheder for leg. Vartegnet er en kæmpestor, farvestrålende papegøje, der har en udfordrende rutsjebane og er til at klatre på. Her er også en ny stor sandkasse, træterrasser ved soppebassinet, indianerhjørne med tipi, totempæl og bålplads, boldbaner, basketkurve, udendørs bordtennis, stangtennis, stort klatrenet, roterende dinogynge, almindelige gynger og en svævebane med klatretårn.

Valby: Naturlegepladsen i Valbyparken

Hammelstrupvej 41
2450 København SV

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 09.00-17.00, torsdag i ulige uger 09.00-19.00 (i sommersæsonen)

Besøg Naturlegepladsen i Valbyparken, der med sine 25.000 m2 både er København Kommunes største naturlegeplads og bemandede legeplads! Her kan børnene boltre sig i bakkelandskaber, på klatrestativer, petanquebaner, ligesom der bålplads og blomsterbede – alt sammen forbundet med pladsens gennemgående, cirkelrunde gangbro, som er et vidunderligt stykke legetøj i sig selv. For de mindste er sandkassen og soppesøen de største trækplastre. I sommermånederne er der åbent i Valbyparkens cafeteria.

Få et overblik over alle byens legepladser med Børn i byens interaktive kort her.Følg også med på De Bemandede Legepladsers Facebook-side

Fotos: Romeika Cortez, Nanna Enevoldsen og Katrine Hemmingsen

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.