Når man venter barn, er det fristende at købe sig fattig i fine sparkedragter, kjoler og miniskjorter. Men hvad er egentligt nødvendigt at shoppe til den første tid? Børn i byen har bedt ejeren af børnetøjsforretningen PomPon Enfant i Lyngby, Lotte Kraglund, om at give sine bedste tips til babys første tøj.

babytøjDen gode garderobe

Til de helt små fra 0-3 måneder er det mest praktisk med sparkedragter, så tøjet ikke skiller på midten. I stedet for et hav af dragter i samme strørrelse, kan det betale sig at købe færre i en ordentlig kvalitet, der kan tåle at blive vasket hyppigt.
En enkelt kjole og et par små bløde sko er rigtig rart at have, men det er ikke det, der vil blive brugt mest. Kjoler til de små piger er gode fra 3-7 måneders alderen og igen fra 18 måneder og op. I kravle-alderen kan bloomers og en sød tunika varmt anbefales i stedet.  

Husk den lille hue/kyse. Det er vigtigt, at den slutter godt til om ørene. Materialet afhænger af sæsonen. Bomuld til sommeren, uld/alpaca eller cashmere til vinteren. Og selvfølgelig en solhat med bred skygge til højsommeren og strandturene. En blød cardigan er også uundværlig og super praktisk, både til baby og de lidt større børn.  

Badetid

Det er en god ide med et baby-badelagen med hætte i en blød frotté kvalitet, som gør det nemt at svøbe baby efter badet. Både Petit Bateau og danske Homeyness har nogle super bløde og lækre badelagener i en god størrelse. To styk er rigeligt; igen hellere få klæder af god kvalitet, som tåler at blive vasket ofte. Det sparer plads og er rigtig godt for vores miljø.

LÆS OGSÅ: Shopping-guide: 8 butikker med lækkert ventetøj

babytøj
Puttetid

Det er rarest for baby at sove i åndbare naturmaterialer som hør eller bomuld. Et par gode sæt baby sengelinned er fint at skifte mellem. Når babyen er omkring 6 måneder, er det en god ide at skifte til juniordyne. En babynest eller sengebumper giver baby ekstra tryghed i vuggen, især de første måneder. En nussebamse eller nusseklud er et must, og bliver ofte en ven for livet. Brandet Jellycat må nævnes i den forbindelse, da de har et fantastisk udvalg af bløde nussedyr. Især kaninerne, som findes i alle størrelser og farver, er et sikkert hit. Husk at den lille kanin er bedst til det lille barn og den store til det store barn.  

Vask og pleje af materialer

Det meste uld, alpaca og cashmere kan sagtens vaskes i maskinen på uldprogram ved 20-30 grader. Sørg blot for at centrifugeringen ikke er for hård - helst ikke mere end 800 omdrejninger. Det er vigtigt at bruge et vaskemiddel specielt til uld. I mangel af bedre brug da hellere hårshampoo frem for ordinært vaskemiddel. Og husk ingen skyllemiddel uanset hvad du vasker. Det er ikke godt for hverken dit tøj, din baby eller kloden. 

De vigtigste råd

♥ Køb få ting af god kvalitet, som meget gerne er produceret inden for Europas grænser.  Du vil opdage, at selv om hvert styk er lidt dyrere, vil du i længden spare både tid og penge. Tøjet vil oftest kunne genbruges til barn nummer to og tre, eller gives videre til en god veninde. 

♥ Husk også at støtte de lokale butikker. Det er langt hyggeligere at trille tur med barnevognen, hvor der er liv og fine butiksudsmykninger fremfor at kigge på tomme vinduer.

TIP! Du finder masser af lækkert babytøj i Lotte Kraglunds butik PomPon Enfant, Lyngby Hovedgade 55B, 2800 Kongens Lyngby
www.pomponenfant.dk

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: Romeika Cortez