Nordvestkvarteret, der er spået til at blive Københavns næste smarte bydel, byder på masser af skønne oplevelser for hele familien - hvad end du er på udkig efter god kaffe, barselsaktiviteter eller kulturoplevelser for de små. Børn i byen giver jer her de bedste, børnevenlige spots i Nordvest og på ydre Nørrebro.

Cafeer

Madsens Mekka

Madsens Mekka 
Madsens Mekka på Nattergalevej 28 er en hyggelig økologisk kaffebar med fokus på liv, positive vibes og knald på farverne. Stemningen er afslappet, og du kan roligt tage baby med, for her må der både spises, drikkes, snakkes, grines, ammes, leges, arbejdes og fantaseres. Cafeen serverer økologiske, hjemmelavede sandwichs, croissanter, kager, brød samt økologisk kaffe, te og et stort udvalg af sodavand og juice. Psst! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% rabat på caféens kaffesortiment.

Provstevej 10
Er du på udkig efter god to-go kaffe, er Prostevej 10 et besøg værd! Her laver de alt fra espresso, americano, macchiato, cortado, cappuccino, latté og hvad man ellers kan få ud af en espressomaskine. Er du til simple living, kan de også byde på økologisk te og filterkaffe. Er Junior sulten, har de lækre hjemmebagte morgenboller.

Fovl
Hos Fovl på Sneppevej 2 kan du bl.a. gribe en lækker croissant og en god kop kaffe. Derudover holder cafeen fællesspisning hver første onsdag i måneden. Retterne er lavet fra bunden på gode råvarer, og så koster det kun 35 kr. for voksne -  børn er helt gratis!

LÆS OGSÅ: De 5 baggårdsoaser

Kultur

BIBLIOTEKET
Biblioteket på Rentemestervej
På biblioteket på Rentemestervej er børne-, unge- og voksenbiblioteket fordelt over tre etager. I stueetagen finder man Grotten, som er stedets børneafdeling, der henvender sig til børn fra 0 til ca. 8 år. Her findes et farverigt udvalg af billedbøger, højtlæsningsbøger, eventyr, sangbøger og meget mere opstillet i de grønne kasser, som børnene kan kravle rundt imellem. Der bliver også holdt forskellige børnearrangementer i Grotten, heriblandt eventyrfortællinger og teater.

Osramhuset
Osramhuset er et aktivt og åbent kulturhus for børn, familier og unge i fritiden samt skoler, daginstitutioner og klubber. Her afholdes alt fra folkekøkken til teaterforestillinger samt hyggelige legestuer for de mindste børn. Osramhuset lægger bl.a. lokaler til Fars Klub hver den sidste lørdag i måneden, hvor fædre kan mødes for at dele erfaringer og tanker om at være far.

Dansekapellet
Dansekapellet er et hus for dans med forestillinger og aktiviteter for alle. F.eks. er der SØNDANS, som er dans for de mindste og deres forældre hver søndag, og andre motionstilbud, som f.eks. rytmik og tumlastik for småbørn med Rytmik-Grete. Derudover opføres der også spændende danseforestillinger. Tjek Dansekapellets hjemmeside her.

Legeland i GrøndalMultiCenter
GrøndalMultiCenter er et alsidigt sports-, aktivitets- og kulturcenter. Her findes både fitnesscenter, mødelokaler, café og et skønt legeland til børn. I legelandet er der både rutchebaner, boldhav, klatrebaner, forældrelounge og meget mere. Legelandet er for børn til og med 10 år, og har plads til i alt 60 børn. Der er desuden indrettet en lille afdeling for de mindste børn (max. 135 cm høj). Det koster 50 kr. pr. barn. Læs mere om legelandet her. 

LÆS OGSÅ: Børn i byen guider: De 10 bedste spots i Sydhavnen

For dig på barsel

barsel
Babysalmesang i Anna kirken
Anna Kirke på Bjelkes Allé er fyldt med aktiviteter for babyer, børn og unge. F.eks. er der babysalmesang hver onsdag for børn fra cirka 3 måneder og op til 1 år. Her synges der fagtesalmer og børnesange, danses til årstidens salmer og lyttes til levende musik. Bagefter er der kaffe, te og frugt og mulighed for en snak. Præster og organist medvirker.

Trilletræning i Hans Tavsens Park
Er du gravid, på barsel eller har du bare lyst til at træne om formiddagen, så kom med til Trilletræning! Træningen er sej udendørs træning med barnevogn, som består af opvarmning, let løb, styrketræning af hele kroppen samt let udstrækning. Der tages hensyn til bækkenbunden og dit træningsniveau. Hver mandag finder træningen sted i Hans Tavsens park kl. 10 ved springvandet.

Babybio i Empire 
Som en service til filmtrængende og nybagte forældre, arrangerer Empire Bio hver onsdag Babybio-forestillinger. Der er hver onsdag to forskellige film at vælge imellem, som begge vises kl. 12.00. Af hensyn til de kære små er lyden dæmpet en smule, og der er skruet lidt op for lyset i biografsalen. OBS: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 2 billetter til 1 billets pris hver onsdag. Se mere her.

Fotos: Romeika Cortez, Hege Lindeberg og Shutterstock

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.