På festival i tre generationer | Børn i byen - hvad skal vi lave?

På festival i tre generationer

Heartland Festival
Om få måneder slår Heartland Festival for anden gang portene op i de smukke omgivelser ved Egeskov Slot. Festivalen er unik, fordi den favner både børn, unge og ældre med et program, der evner at udfordre og underholde alle aldersgrupper. Sidste år var Børn i byens direktør, Caroline Meldgaard af sted med sin familie i tre generationer. 

Mormor og børnene med på festival

Da Caroline fortalte sin 72-årige mor om Heartland Festival, havde hun allerede hørt om den. Hun havde bidt mærke i, at den fandt sted på Egeskov Slot og var nysgerrig på programmet, der lod til også at favne hendes generation. De spændende talks og aktiviteter i de historiske omgivelser tiltrak hende. 

Samtidig stod det klart, at festivalen også lovede kvalitets-underholdning for de yngste i det særlige børneområde, Hjerteland. Så der var egentlig ikke nogen betænkningstid, da Caroline bestemte sig for at tage på festival som familie; alle skulle med – børn, forældre og mormor. Det er sjældent, man finder en aktivitet, hvor der er noget, som tiltaler alle aldre. Så det var med høje forventninger de alle drog af sted mod festivalen på Fyn.

Heartland Festival
Én stor picnic

Forventningerne blev i den grad indfriet. Heartland viste sig at være helt enestående og alle tre generationer blev bjergtaget af festivalens magiske stemning, der emmede af ro og fest på en og samme tid. Caroline beskriver festivalen som én stor picnic – på den gode måde. Her er plads til at slappe af og bare være i nuet sammen. Lade sanserne tage over og opleve alle de indtryk, festivalen efterlader på alle – ung som gammel.

På festivalen skal man ikke andet end at nyde og lade sig forføre. Af æstetikken, musikken, madoplevelserne, kunsten, underholdningen og overraskelserne. Børnene hoppede i Hjertelands skumgummi-pool og chillede med tegneserier i puderne under træernes skygge, mormor kastede sig for første gang nogensinde ud i yoga og Caroline nød nattens koncerter med sin mand. Ind i mellem nød de alle en fælles forfriskning i en af de hemmelige barer mellem labyrint-hækkene.

Heartland Festival
Magiske minder

For Caroline og familien var det en kæmpe oplevelse at være af sted sammen. Det var ikke kun praktisk, at mormor kunne passe børnebørnene i aftentimerne, når forældrene udnyttede muligheden for tiltrængt voksen-tid ved de sene aftenkoncerter. Caroline føler også en stor, varm glæde, når hun i månedsvis siden har hørt sin mor mindes oplevelserne med yoga, kunst og festivalstemning, og sine børn berette om telt-overnatningen i nærheden af det eventyrlige slot. Der er ingen tvivl om, at Heartland Festivalen formåede at samle familien på en ny og anderledes måde, hvor alle blev beriget med magiske minder.

Vil du også på festival med din familie?

Årets Heartland Festival finder sted den 2.-4. juni 2017, og billetsalget er i gang!
Priser: Partoutbillet voksne: 1250 kr. Partoutbillet børn 6-12 år: 380 kr. 
Det er gratis for børn i alderen 0 til og med 5 år at komme med på Heartland Festival.

Programmet omfatter musiknavne som Eddie Vedder, Bryan Ferry, Alex Vargas, Bisse, Miguel, Cat Power, Simon Kvamm m.fl., samt talks med bl.a. Douglas Coupland, Michael Stipe, Olafur Eliasson m.fl.

For børn: Børn i byen er stolte af igen i år, at være medskabere af festivalens børneområde Hjerteland. Programmet for Hjerteland offentliggøres, når vi når tættere på festivalen.

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.