Vi befinder os lige nu i det tidlige forår, hvor vejret hele tiden skifter, og for rigtig mange småbørnsfamilier, betyder det snot, snot og snot i lange baner. Men som forælder kan du rent faktisk forebygge og lindre forkølelse hos dit barn med zoneterapi og akupressur. Her giver akupunktør og massør, Katrine Birk, sine bedste tips til, hvordan du selv kan give dit barn zoneterapi.
 

4 punkter der lindrer forkølelse

I bogen “Tryk og glad” beskriver Katrine Birk punkter og zoner på kroppen, som du kan trykke din baby eller dit barn på. Punkterne lindrer ondt i maven, søvnproblemer, influenza og meget mere. Her får du 4 af punkterne fra bogen, som er super effektive til at forebygge unødvendige snotnæse-situationer, og som giver dig mulighed for kærligt at hjælpe dit barn, når forkølelsen ér opstået.


1. Næsezonen

Zonen sidder lige over leddet på forsiden af storetåen, på begge tæer. Når du trykker og masserer her, sender du energi til næsen. Det løsner op når dit barns næse er fyldt med snot, så det igen kan trække vejret gennem næsen.


2. Lungezonen

Zonen sidder på begge trædepuder under tæerne. Med massage og tryk på zonen, sørger du for at lungerne får optimal energi, hvilket både forebygger og lindrer en forkølelse. Her får du også styrket immunforsvaret på en effektiv måde.

LÆS OGSÅ: Bedre søvn til din baby med zoneterapi


3. Bi- og pandehuler

Ved at trykke på blommerne som sidder på alle tæerne, sender du energi til bi- og pandehulerne. Det løsner og letter enormt meget, og fjerner følelsen af at være fanget i en osteklokke.

zoneterapi
4. Giv-slip punktet 

Punktet er genialt til at fjerne ubehageligheder omkring hovedet, og smerter i kroppen. Det kan bl.a. bruges til at lindre hovedpine, ondt i ørene, øm hals, forstoppet næse og influenza ømheder i kroppen. Punktet sidder mellem tommel- og pegefinger knoglerne i den bløde hud.

Lyt altid til dit barns signaler når du behandler

I Katrine Birks bog “Tryk og glad”, får du en dybere beskrivelse af de 4 punkter, samt en grundig forklaring på hvor længe, hvor ofte mm. du kan trykke på din baby eller dit barn. Men generelt gælder at du altid skal lytte og respektere dit barns signaler, samt bruge din sunde fornuft. Hvis dit barn ikke gider have behandling, så vent til senere (eller snig dig ind og gør det når det når hun/han sover). Det skal være en hyggelig og kærlig stund at få hjemmebehandling.

TIP! I Katrine Birks bog “Tryk og glad” kan du få svar på mange af de spørgsmål, som måske kan dukke op undervejs, samt finde meget mere hjælp til din baby eller lille barn. Tjek www.katrinebirk.dk

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.