KU.BE
Børn i byen har besøgt KU.BE - Frederiksbergs nye, store kultur- og bevægelseshus, der kombinerer kulturarrangementer og fysisk aktivitet for forskellige brugergrupper.

Vi ankommer til KU.BE en lørdag midt på eftermiddagen. Bygningen ser både stor og flot ud i al sin enkelhed. Inden for bliver vi mødt af glad og insisterende larm fra de mange børnefamilier, der er på besøg. Vi er nu en af dem. Mine to døtre på henholdsvis 4 og 8 år er nysgerrige og når dårligt at parkere overtøjet i garderoben, inden de forsvinder op af trappen for at gå på opdagelse i det store hus: 3800 m2 fordelt på fire etager, men dagen igennem forbliver de (overraskende nok) lette at finde.

Et hus for alle

På 2. sal finder vi et lille hyggeligt bibliotek, hvor flere familier sidder på gulvet og spiller spil. Jeg taler lidt med de unge ansatte i en lille reception ved hovedindgangen, og jeg forstår, at status i huset efter det første halve år er, at den aktive succes med børnefamilierne næsten overskygger det faktum, at huset er for alle: Foreninger lejer sig ind og tilbyder forskellige fritidsaktiviteter til både unge og gamle, ligesom der er billetsalg til både foredrag, musik- og teateroplevelser for alle aldre. Der er lavet studiepladser i ”Tankeområdet”, som er tænkt til stille fordybelse. Tanken er god, men faktum er, at børn fylder meget i huset, og selv om løb og råb på papiret ikke er tilladt, så ligger idéen om fordybelse mig lidt fjernt denne lørdag.

LÆS OGSÅ: 9 grunde til at opleve det nye Experimentarium

KU.BE
”Trappen er giftig”

Øverst oppe på 3. sal løber pigerne om kap på korte distancer med løftede sving. De fortæller mig, at det er muligt at komme tilbage til stueplan helt uden at røre et trappetrin: Bag ved biblioteket udgøres gulvet mellem 2. og 3. sal af et net. Hvis man tør bevæge sig over de sorte masker, kan man gå ned af et netrør til 2. salen. Derfra til 1. salen kan man vælge mellem to labyrintsystemer, som man kan forsvinde ned gennem gulvet fra – det er også muligt at tage brandstangen, hvis man ønsker et hurtigere alternativ! Man kan rutsje videre ned til stueetagen gennem et snoet metalrør, som lander på lagkageformede puder lige ved siden af et lille tumleområde, der er forbeholdt små børn under fem år. Sidst, men bestemt ikke mindst, er der i stueetagens modsatte ende en rutsje/klatrevæg lavet af beton, hvor børnene myldrer rundt på.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Enigma/Meyers Kantina

Vi kommer helt sikkert tilbage

KU.BE er et stort hit og timerne flyver af sted. I dagene efter, efterspørger pigerne ihærdigt endnu et besøg, og vi har efterfølgende været der en tirsdag eftermiddag, hvilket kan anbefales, hvis man ønsker færre mennesker og et behageligt støjniveau. Det er også som om den spændende arkitektur denne dag kommer mere til sin ret, og om aftenen er belysningen desuden ret stemningsfuld. Næste gang spiser vi aftensmad derude.

KU.BEDet praktiske

Pr. 1. marts 2018 åbnede ny café i KU.BE; Glad Mad. Caféen leverer nemlig sund, lækker, hjemmelavet mad med en stab af medarbejdere, som består af både professionelle kokke og assistenter med og uden handicap.
▼ Garderobe er som alt andet i huset på eget ansvar.
▼ Der er gratis parkering i P-huset, der ligger i kanten af den 7400 m2 store byhave, som KU.BE er placeret midt i.

KU.BE
Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg.

Åbningstider for legefaciliteterne: mandag til fredag fra 9 til 18.30. Lørdag fra 10 til 18.30 og søndag fra 10 til 15.
KU.BE åbnede 2. september 2016.

Fotos: Louise Ahrenkiel

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.