Legeværk
SmallCreators er intet mindre end et genialt koncept. Her er noget for os, der rigtig gerne vil være kreative sammen med børnene, men som ikke altid kan overskue, hvor mange piberensere og tandstikker, der skal bruges til en giraf, eller som bare er løbet tør for gode krea-idéer.

Med SmallCreators kan du tegne et abonnement for 179 kr. pr. pakke og få sendt en aktivitetspakke lige til døren hver anden måned med alt, hvad der skal bruges til tre kreative aktiviteter – lige fra piberensere til elefantsnot. Afhængigt af dit abonnement, får du også en fin lille kuffert af genbrugspap, der indeholder redskaber, der skal bruges til alle aktiviteterne, fx tuscher, saks og limstift.

Konceptet er enkelt og effektivt: Først læser man en historie, så laver man aktiviteten, der er beskrevet i historien, og så leger man med det, man lige har kreeret.

Pakken indeholder et hæfte med tre historier og tre forskellige kreative aktiviteter, der er opdelt i en stille leg, en aktiv leg og en leg midt i mellem. Hver aktivitet hører sammen med en historie, der alle har Bæveren Bertram som hovedperson. Bertram elsker at tage ud på eventyr, og aktiviteten afspejler det, som Bertram oplever i historien. Efter hver historie er der en detaljeret vejledning til aktiviteten.

LegeværkTre timers klippe-klister, leg og latter

Børn i byens anmelder testede SmallCreators første pakke sammen med Oscar på 5 og Otto på 10 - og var lidt usikker på, om det ville appellere til begge drenge.
I den første historie havde Bæveren Bertram en sneboldkamp med en snemand, der havde en katapult, der kunne fyre snebolde afsted. Vores første aktivitet var derfor – selvfølgelig - at lave vores egen katapult af ispinde og en lille snemand, som vi bagefter skulle skyde til måls efter ved at affyre små kugler (snebolde) mod ham med katapulten. Vi fik hurtigt en arbejdsdeling, hvor storebror stod for de mere krævende opgaver, lillebror stod for det mindst finmotoriske, og mor lavede det, som drengene syntes var for hårdt eller tog for lang tid…

Det var superhyggeligt, og alle var grebet af at omdanne historien til virkelighed. Næste aktivitet var et vendespil, hvor der skulle klippes MANGE brikker og motiver ud, der skulle limes sammen med limstiften – igen fungerede arbejdsdelingen, og motivationen var i top hos begge drenge. Sidste aktivitet gik ud på at bygge et kartonkamera og tage selfies. Vi klippede, klistrede, legede og grinede i tre timer, og var ikke engang helt færdige med aktiviteterne, da vi stoppede.

SmallCreators skriver selv, at pakkerne er tilpasset børn i alderen 4+, og historierne er helt sikkert skrevet til de yngste, men de større børn kan sagtens blive grebet af aktiviteterne og den efterfølgende leg, og det er skønt at se, at det - for en stund – godt kan lade sig gøre at erstatte iPads med ispinde og elastikker.

INFO:
SmallCreators pakke med kreative aktiviteter kan bestilles HER.
Pakken henvender sig til børn i alderen 4+, og leveres på 2-3 hverdage.
Aktiviteterne er tilpasset årstider med et twist af højtiderne.

Fotos: SmallCreators

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.