Madmarkeder og lækker street food er blevet lidt af en trend i København. Tag børnene med og introducér til lækre råvarer, anderledes smagsoplevelser og masser af hygge.

1. Reffen

ReffenAdresse: A, Refshalevej 167, 1432 København
Det nyåbnede Reffen er en 10.000 kvadratmeter stor, urban legeplads med masser af mad, design, kultur og håndværk. Her kan hele familien spise sig mætte i alt fra lækre flæskestegssandwichs og thai, til græsk gyros og falafler. Skal ungerne brænde lidt krudt af, er der også klatrevæg, små indhegnede fodboldbaner og skate/løbehjulsbaner. Sommeren igennem bliver der desuden afholdt koncerter, loppemarkeder, langsbordmiddage, yoga, udstillinger, talks og meget mere. Det tager 10 minutter på cykel, med havnebus eller bus 9A fra byen. Der er god plads til at have barnevogn/klapvogn med.

2. Torvehallerne

TorvehallerneAdresse: Frederiksborggade 21, 1360 København K
Torvehallerne
 på Israels Plads åbnede i 2011 og er i dag hele Københavns spisekammer. Et madmarked, hvor mere end 115.000 københavnere flokkes hver eneste uge. Med mere end 60 stader, byder hallerne på alverdens delikatesser og købmandsvarer. Her kan du finde kendinge såsom Gorm's, LeLe, Palæo, Summerbird og mange flere. Til de mindste kan vi bl.a. anbefale havregrød fra Grød, og lækre, bløde mormorboller fra Lauras Bakery, samt friskbage kanelsnurrer og kager fra Café Rosa.

3. WestMarket

WestMarketAdresse: Vesterbrogade 97, 1620 København V
WestMarket
er Danmarks største fødevaremarked. Du finder WestMarket i hjertet af Vesterbro, mellem Vesterbrogade og Matthæusgade. Her er en verden af friske råvarer og oplevelser. Alt fra fisk og bøffer til fristende frugter og uimodståelige snacks. Kolde fadøl, vin på glas og kvalitetstid. En kaffe til farten eller middag for to. Derudover er der masser af lækkerier for børnene, såsom juice, fyldte kartofler, fish n' chips, cupcakes samt god plads at boltre sig på, både indenfor og i den lukkede gård.

4. Tivoli Food Hall

Tivoli Food hall BobbabeAdresse: Bernstorffsgade 3, 1577 København
Hos Tivoli Food Hall på hjørnet af Tivoli finder I en række nøje udvalgte madstader, der hver især bidrager til et mangfoldigt udvalg af spiseoplevelser. Stedet består af 15 madboder, og vi garanterer, at der vil være noget for hele familien. Ungerne kan f.eks. få burgere fra den bornholmske grillbar BobbaBella. Her koster børnemenuerne 65 kr. pr. stk., og så får børnene dem i en sjov "trolde-happy-meal". Også Gló laver mad til de mindste, prøv f.eks. deres Childrens Bowl (op til 8 år) med pasta, kylling, søde kartofler, mango og tzatziki til 49 kr.
Pladsen er lidt trang indendørs, men om foråret og sommeren kan I nyde maden på den indhegnede terrasse ind mod Tivoli, væk fra biler og trafik.

Læs også: Børn i byen guider: Masser af lækkerier for børn i Tivoli Food Hall

5. Københavnstrup

KøbenhavnstrupAdresse: Lundebakken 1, 2400 København
Københavnstrup
(tidligere kendt som Loppelunden) er kombineret loppemarked og street food, beliggende i København NV. Stedet emmer af landlig idyl, til trods for det kun ligger 15 minutter fra Nørreport station med S-tog. Fredag til søndag kan man købe spændende mad fra foodtrucks og madvogne (fredag-lørdag kl. 11-19 og søndag kl. 11-16) og om søndagen er der loppemarked, hvor private sælger ud af gemmerne. Loppemarkedet åbner kl. 10 og kører helt til kl. 16 hver søndag hele sommeren (dog lukket i juli). Foruden lopper, lækker mad og god stemning, er der hver søndag bumletog hele dagen og ansigtsmaling fra kl. 10-13.

1. Reffen af Alberte Cornelius 2. Torvehallerne: Thomas Steen Sørensen 3. WestMarket 4. Tivoli Food Hall af Alberte Cornelius 5. Københavnstrup af Rolf Plant

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.