Er du på udkig efter en legestue, hvor junior kan tumle rundt og lege i trygge omgivelser, og hvor du kan hyggesnakke med andre mødre og fædre? Så se med her, Børn i byen har nemlig samlet en guide med byens bedste legestuer.

baby

Babyfabrikken

Babyfabrikken på Amager har åben legestue hver torsdag kl. 11.30 -14. Alle er velkomne, og det er gratis at benytte legestuen. Det anbefales dog at børnene ikke er ældre end 2 år, så der er plads til de små. Der sælges kaffe og the til 12 kr./9 kr. for medlemmer. På en god dag er der også hjemmebagt kage til 11 kr.

Kulturhuset Islands Brygge

Hver onsdag fra kl. 13.30-15.30 er der legestue med sundhedsplejerskerne i lokalet Lysthuset i Kulturhuset Islands Brygge. Her er der legetøj til børnene, god plads og fast tilknyttet sundhedsplejerske fra Sundhedsplejerskerne på Amagerbro. Det er gratis at være med.
Hver torsdag fra kl. 13-15.30 er der også åben legestue for fædre og deres babyer i Undergrunden. Legemåtter og legetøj stilles frem til fri benyttelse. Det er gratis at være med! 

Valby Kulturhus

Hver mandag og torsdag kl. 9.30-11.30 fra den 8. januar-25. juni 2018, er der legestue i Valby Kulturhus . Legestuen er et tilbud for hjemmegående forældre og deres 0-4 årige børn. Her er der mulighed for at hygge sig i fællesskab med andre voksne med småbørn. Der er samtidigt god plads til at børnene kan larme, lege eller synge. Om mandagen er det rytmikpædagog Lotte Tænner, der er musikalsk igangsætter - torsdag er børn og forældre/bedsteforældre på egen hånd. Det er gratis at komme i legestuen. 

Fars legestue Nørrebro

Hver mandag kl. 12.30-15.30 tager legestuebestyrerne imod fædre på Nørrebro i gymnastiksalen i baggården på Kapelvej 44. Sundhedsplejersken kommer forbi mellem kl. 13 og 14. Det er et tilbud til fædre om uforpligtende samvær, leg og hygge sammen med andre fædre med børn i alderen 0-5 år.

Babusjkas Legestue

Hver onsdag kl. 9-15 og hver torsdag kl. 12-15 er der legestue i Osramhuset på Nørrebro. Her er der masser af plads til fri leg med bolde, trommer, større legeredskaber og sanse-legetøj. Legestuen er for dig på barsel, som har lyst til at dit barn bliver stimuleret ved at lege med andre børn på samme alder. Tag mødregruppen med, eller duk op og mød andre forældre med småbørn over en kop te eller kaffe. Der er højstole og mikroovn. Det koster ikke noget at deltage, men ryd op efter jer selv. Den første onsdag i måneden er der desuden Babusjkas Kaffe - en barselscafé drevet af frivillige jordemoderstuderende. 

Blegdamsremisen

Hver tirsdag og torsdag kl. 9:00-12.30 afholdes der legestue for små børn i alderen 0-3 år i Blegdamsremisen på Østerbro. Legestuen er et gratis tilbud til forældre, dagplejere og småbørnsgrupper. I legestuen kan du mødes med andre forældre og børn, og stimulere dit barns udvikling i trygge pædagogiske rammer.

Børnekulturhuset Ama'r

Som et nyt tiltag fylder Børnekulturhuset Ama'r husets store sal, Mulighedernes Rum med kravlemåtter og diverse legetøj for de mindste (0-2 årige) hver tirsdag kl. 10-14. Kom glad med dit barn og mød nye børn og voksne i hyggelige rammer. Der serveres te og kaffe. Sidste gang før sommerferien er den 20. juni 2017. Det er gratis at deltage om tirsdagen. 

Den lokale kirke

De fleste af Københavns kirker udbyder legestuer – en del endda med babyrytmik og salmesang. Det er en hyggelig, billig aktivitet med plads til alle, og hvor samværet er i fokus. Så tjek din lokale kirkes hjemmeside, og se om de afholder legestue!

legestue

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.