Experimentarium
Experimentarium er en storslået oplevelse. Arkitektonisk, eksperimentielt og lavpraktisk. Her kommer 9 gode grunde til at besøge stedet sammen med familien.

1. Gratis parkering
Der er gratis parkering i området og ellers altid p-pladser i Waterfront’s p-kælder – ikke uden betydning, især ikke når man skal hjem igen efter en ordentlig en på opleveren.

2. Wau-effekt i verdensklasse
Stedet er blevet en arkitektonisk perle, for eksempel byder en enorm spiralformet trappe i kobber med spejleffekt velkommen og snor sig gennem hele oplevelsen – virkeligt et WAU-syn i verdensklasse

3. Korte køer
Der er masser af ’kasser’, så køen ikke bliver for stor, og der er masser af garderobeskabe, hvor man gratis kan låse jakker og tasker inde.

4. Familiefællesskab
Allerede efter få trin op ad trappen skimter man de første eksperimentale oplevelser, hvor der er rigtig gode rammer for at samarbejde som familie – for eksempel kan man mange steder tjekke ind med et ’aktivitetskort’ og sammen løse opgaver. Aktivitetskortene er gratis og findes på stedet – men hold øje med, at de ikke lægger sig for godt til rette i lommen, for de skal afleveres igen.

5. Legende læring
På første sal venter i det hele taget rigtig mange nye oplevelser, der på en sjov måde leger viden ind i små og store hoveder. Det handler om alt fra fragt mellem verdensdele til, hvordan man laver bølger og bedst overlever i koldt vand.

6. Stor café med masser af plads
På samme sal finder du også en meget stor café, ikke så hyggelig, men til gengæld stort set med garanti for ledige pladser. Her kan du købe kaffe, is, mad og meget mere – endda insekt-snacks! Bare fordi man holder pause, kan man jo godt eksperimentere lidt … 

7. Endnu flere oplevelser
Længere oppe ad den store trappe venter flere oplevelser. En del kan du måske genkende fra det gamle eksperimentarium, men her er også meget nyt – for eksempel et helt område, hvor der eksperimenteres med lys og to idéværksteder: et hvor man skal bruge hovedet og et, hvor man skal bruge hænderne. Igen kan man dyste som familie med sit aktivitetskort.

8. Sjove aktiviteter
På begge sale er der ofte aktiviteter afhængig af dagens program i Experimentariet. For eksempel leg med kæmpe sæbebobler eller dissekering af et øje fra en gris (ja, det er ægte!)

9. Lækker tagterrasse
På den øverste etage finder du en skøn tagterrasse med en storslået udsigt. Her kan kan I slappe af eller prøve kræfter med sjove lege til både krop og hoved.

4 tips før du gør det

★ Tænk over besøgstidspunktet, der er MANGE besøgende, og selv om stedet er stort, er det propfyldt med oplevelser, så pladsen kan føles trang.

★ Drop evt. intentionen om at nå det hele på en gang, en etage kan være rigeligt, især hvis du kommer med mindre børn – og hvis man giver sig tid til sammen at læse skiltene om oplevelser, bliver læringen og glæden lidt større.

★ Planlæg en pause midtvejs, brug picnicområdet eller køb noget på stedets store café på første sal, inden I bevæger jer op til anden sal – det kræver meget energi at tage det hele i et hug.

★ Selv om det nye Experimentarum kun lige er åbnet, er en del ting allerede til reparation, så pas på tingene – der er helt sikkert en efter dig, der har glædet sig lige så meget til at prøve, som du har.

Fire ud af fem stjerner: 
EXPERIMENTARIUM
Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup
www.experimentarium.dk

Fotos: Adam Mørk og David Trood, Experimentarium