’Vi er ikke et museum’ står der på skiltet uden for Enigma, den nye udgave af Københavns Post- og telemuseum, hvor Meyer’s Kantina holder til. Og ganske rigtigt: allerede i indgangen bliver man ramt af ’hvad er det her egentlig’-følelsen. En café? En læsesal? En designbutik? Et posthus? Et legeområde? Lidt et museum alligevel?

Smagfuld sammenblanding

Enigma er en fusion af det hele, og det gør stedet unikt. Hvor kan man ellers sidde på café og opleve samme ro som på en læsesal? Hvor får man ellers sprøde og grønne råvarer serveret på langborde sammen med gamle telefoner? Hvor er det ellers muligt at kigge på håndplukkede designvarer hen over kaffen? Eller fabrikere hjemmelavede frimærker, mens man nyder en kage, der smager lige så hjemmelavet?

EnigmaBørnevenligt køkken

Omgivelserne på Enigma gør virkelig Meyer’s super lækre mad endnu bedre. Der er et overskueligt antal retter på menuen, heriblandt dagens suppe og børneretter om aftenen (og er børnene ikke til frokost-kortet, kan køkkenet trylle … har jeg hørt). Et tip: Der er sennep i Croque Monsieur’en, så husk at bestille uden, hvis børnene skal have en ’toast’. Alt er fantastisk flot og indbydende anrettet. Selv colaen er pæn. Og økologisk.

LÆS OGSÅ: Guide: Byens 10 lækreste pandekager

Rummelige

Tjenerne er søde, og på ikke-museet er der ansat folk til bare at hjælpe. For eksempel med at lave sine egen frimærker (koster 20 kr.) eller – med stor tålmodighed – vise, hvordan man leger med stedets små robotter (koster 20 kr. i leje). Der er også masser af plads, så det kan lade sig gøre både at sidde i fred og lege på gulvet uden at nogen generer hinanden. At gå på Meyers Kantina på Enigma er meget mere end at gå på café. Det er en fin oplevelse, der spreder ro i sindet og glæde i maven. 

Enigma9 plusser

+ Rimelige priser
+ Sund og smuk mad
+ Legeområde til de små
+ Tegneborde
+ Designbutik
+ Posthus
+ Masser af gulvplads
+ Super akustik
+ Et inspirerende miks af fortid og nutid

Fem ud af fem stjerner: 
Meyers Cantina, Enigma
Øster Allé 1, 2100 København Ø
www.enigma.dk

★ HUSK: Medlemmer af Børn i byen får 50 % rabat på simreret til børn op til 10 år. Pris 125 kr. Medlemspris 62,5 kr. Tilbuddet gælder frem til den 24. juni 2017. Kantina er åben for aftensmad hver mandag – torsdag. 

Fotos: Romeika Cortez

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.