Trods vi var så heldige at opleve flere sammenhængende dage med temperaturer over 20 grader i oktober måned, er det ikke svært at drømme sig til feriedestinationer med solgaranti. Få bloggeren JaneAways bud på 3 skønne steder, hvor familien ikke blot kan få varmen, men også kulturelle oplevelser i enestående natur.

Costa Rica

Costa RIcaCosta Rica går for at være et af de smukkeste lande i verden. Her er smukt, så langt øjet rækker. Og så er landet kendt for at beskytte og bevare regnskoven og er i øvrigt det land i verden med størst biodiversitet. Og så har landet (ligesom Danmark tidligere har) vundet titlen som verdens lykkeligste folkefærd et par gange.

I Costa Rica fører alle veje til vandfald, regnskov eller en gudesmuk øde strand. Og det hele kan opleves i ro og mag eller med adrenalinen fisende rundt i kroppen - til vands, til lands eller i luften. Costa Rica er landet hvor natur og eventyr går hånd i hånd.

Et bud på en rundrejse ville være at starte i Nosara, leje en bil og køre videre til La Fortuna, Monteverde, Manuel Antonio og sidst køre til San José, aflevere bilen og flyve hjem.

CostTIPS:
Tjek vejforhold med de lokale, når du lejer bil. De kender vej- og vejrforholdene.
Afstandene er lange, beregn ekstra tid på bilturen og nyd udsigten, som er forbløffende smuk.
Husk at omfavne deres Pura Vida livsstil og lad ikke deres langsomme tilgang til tingene stresse dig.

Læs mere om Costa Rica her.

Brasilien

Start i Rio de Janeiro, som er en af de smukkeste byer, jeg længe har været i. Bjerge i baggrunden så langt øjet rækker, en vidunderlig stor sø som er de lokales åndehul, og nogle af verdens mest berømte strande. Og så er byen synonym med bossa nova og samba, og er nok mest kendt for det årlige karneval i februar.

Syd for Rio på den frodige kyst Costa Verde, ligger den lille kystby Paraty. Byen er kendt for sit smukke historiske centrum, som er yderst velholdt med hvidkalkede huse og brostensbelagte gader. Og så er her lukket for biltrafikken, hvilket gør det til et ekstra idyllisk tilflugtssted, væk fra Brasiliens storbyer.

Bliv forført af vandfaldene i Iguaçu. Du kan have set nok så mange vandfald og tro, at du har set det hele. Men det har du ikke, før du har besøgt Iguaçu vandfaldene, som er placeret midt i den frodige regnskov på grænsen mellem Brasilien og Argentina.

BrasilienTIPS:
Husk at tage en guide med på favela tur i Rio, da det kan være farligt at gøre på egen hånd.
Tag op til Pão de Açúcar (Sugarloaf) mens det stadig er lyst, og nyd solnedgangen deroppefra.
Spis en masse af den lokale açai med granola og frisk frugt.
Gør plads i kufferten til en masse Havaianas klip-klappere.

Læs mere om Rio de Janeiro her.

Mauritius

MauritiusMauritius er true paradise og et perfekt familie rejsemål. Her er det hele. Turkisblå strande med hvidt pulversand og høje palmer i strandkanten, vandfald, bjerge, små fiskebyer, krokodillefarm, god mad, søde mennesker, kultur og billige markeder.

Mauritius har desuden også alt i naturafdelingen. Der er massevis af skønne udsigtspunkter ud over den kuperede ø, hvorfra du har udsigt til nogle af de smukkeste vandfald, blandt andet de syv imponerende vandfald ved Tamarin. Smukt er det også ved vandfaldet Charmarel, hvor vandet falder 100 meter lodret ud over klippen.

TIPS:
Fra Trou d’Eau Douce kan du tage ud til den vidunderlige ø Ile aux Cerfs.
Gå ikke glip af stranden Trou-aux-Biches på vestkysten.
Bo flere forskellige steder, så du oplever hele øen og undgår kørsel frem og tilbage.

Læs mere om Mauritius her.

 

Få meget mere rejseinspiration til alverdens destinationer på bloggen Janeaway.dk.

Fotos: Jane Hemmingsen

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.