1001 nat
Teatret Zeppelins 1001 Nat er en familieforestilling fuld af orientalsk mystik og spænding. Oplev en af verdenslitteraturens største klassikere i en smuk og dragende opsætning. 

”Fortæl mig en historie, eller du bliver halshugget!” – Kongen er barsk og lader kun sin hustru Sheherazade leve i den udstrækning, hun om natten kan fortælle ham en spændende historie. Kongen har længe giftet sig med kvinder og ladet dem henrette allerede efter den første nat i ægteskabet. Han er en såret sjæl, som i en tidligere hændelse har mistet troen på kærligheden. Derfor skal alle kvinder dø, og han har af denne grund allerede slået mere end 1000 kvinder ihjel.

Sheherazade er en modig og stærk kvinde, som tror på det gode i kongen. Selvom byen er fuld af frygt og angst og mørket har lagt sig omkring husene, tror hun på, at han kan overvindes i kærlighed. I den tro gifter hun sig med ham, velvidende at hun risikerer sit liv. Omvendt ved hun, at hun kan skåne mange kvinders liv, hvis hun overbeviser ham. Hendes middel er historiefortællingen. Hun fortæller historier, så æggende, at kongen hver morgen ved daggry ønsker at høre endnu en.

LÆS OGSÅ: Guide: Vinterens bedste børneteaterforestillinger

Det bedste og det værste i mennesker

Hver nat når dagen smelter ind i natten, fortæller Sheherazade i 1001 nætter og redder på den måde et tilsvarende antal kvinders liv. Forestillingen på teatret Zeppelin er de klassiske arabiske fortællinger, som vi kender dem. Det er voldsomme historier om det bedste og det værste i mennesker: Alibaba og de fyrretyve røvere, Simbad Søfareren og Aladdin og flere endnu. Måske en anelse for mange til at holde koncentrationen.
Eventyrene har fat i vigtige begreber som mod, grådighed, medynk, skyld, skam og straf. Der er temaer som ondskab og retfærdighed, hævntørst og forgiftede sjæle.

Enkle virkemidler og tydelig scenografi

Rammefortællingen om Sheharazade giver plads til eventyr, som med succes fylder rummet ud med simple, men kraftfulde rekvisitter og en scenografi, som er hel enkel og alligevel utrolig tydelig. Publikum er fordelt på to sider af scenen, som er i midten af rummet, hvorved man virkelig føler sig som vidne.

1001 nat er en forestilling for børn, og de bør kende til fortællingen i forvejen. Fremstillingen er tro mod den gamle bog i sin reciterende stil – dog kombineret med let humor og komik. Skuespillet er overbevisende og med enkle virkemidler fletter skuespillerne sig ind og ud af forskellige roller.

I bedste Zeppelin-stil stiller spillerne sig til rådighed for snak med børnene, når forestillingen er slut, så ting kan blive drøftet. Eller rost. En rigtig god familieforestilling

Fire ud af fem stjerner: 
1001 nat

Spilleperiode: 28. jan.-21. marts 2017
Anbefales over 7 år.
Teatret Zeppelin
Valdemarsgade 15
1665 København V
Køb billetter HER

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.