amning
Når man er på bytur med baby, hænder det at sulten melder sig – hos både stor og lille. Her får du Børn i byens liste over dejlige caféer, hvor der er gode rammer for at amme.

Laundromat Café

“Vi kan godt lide børn og bryster” skilter Laundromat og inviterer åbent til amning i deres kombinerede vaskeri og café, hvor stemningen er afslappet med plads til alle. Cafékæden er velegnet til børnefamilier med sofaer, puslefaciliteter og legetøj til fri afbenyttelse i alle tre filialer. Der er mest plads i caféen på Elmegade.
Århusgade 38, København Ø, Elmegade 15, KBH N, Gammel Kongevej 96, Frederiksberg C.

Café Sonja

På Café Sonja har de et særligt familierum, så her er man vant til alle størrelser. Derfor må der selvfølgelig også gerne ammes, ligesom der er puslefaciliteter. Barnevogne parkeres udenfor og kan ses fra vinduerne. Menukortet byder bl.a. på dagens varme ret, økokaffe og brunch – alt lavet fra bunden. ★ Få en gratis kop kaffe som medlem af Børn i byen Klubben ved køb på min. 45 kr. Snup også et gratis børneaftensmåltid på mandage og tirsdage, når du som voksen også køber et aftensmåltid.
Saxogade 86-88. København V.

Café Alma

Hos hyggelige, rustikke Café Alma på Islands Brygge er de vilde med børn og babyer. Man er derfor meget velkommen til at amme i caféen, der serverer både kaffe, frokost, aftensmad - og en særdeles god brunch. Der er desuden højstole til de mindste og skiftebord på toilettet.
Isafjordsgade 5-7, KBH S.

LÆS OGSÅ: De 5 must-haves til din barsel

amningBryggens spisehus

I caféen i Kulturhuset Islands Brygge er der masser af plads med frit udsyn gennem panoramavinduerne til både vandet og barnevognene. De har masser af højstole og i kælderen er der puslerum og en blød sofa som de fleste bruger, når de skal amme. Men man er også velkommen til at amme oppe i caféen.
Islands Brygge 18, København S.

Det nye fælleskab

Det nye fællesskab i Vanløse er en butik med fine sager og en lille café med hyggelig og kreativ stemning. Her er både amme- og børnevenligt. Man må gerne amme sit barn, mens de store børn og tumlinger kan lege med legetøj og tegne på et tegnebord. De har endnu ikke fået indrettet pusleplads, men det er på vej.  
Jernbane Allé 70, Vanløse.

Café Sweet Surrender

Hele idéen med Café Sweet Surrender er at være et sted, hvor forældre kan slappe af og hygge sig med deres børn. Derfor er her både legehjørne, legetøj, masser af smil til alle børn og selvfølgelig er man hjertelig velkommen til at amme i caféen. ★ Børn i byen klubmedlemmer får gratis the eller kaffe ved køb af brunch.
Dybbølsgade 49, KBH V.

Salotto 42

Det kan godt være svært at finde et pitstop i indre by, hvor baby er velkommen. Men på den super flotte café Salotto 42 er der en mulighed. Her er flere sofaer, egnet til amning. Der er ikke puslebord, men badeværelset er flot og rent og med plads til at skifte babyen.
Pilestræde 52, København K.

Absalon

På Vesterbro er Absalon - et moderne forsamlingshus - stedet, du skal svinge forbi med barnevognen, hvis mor/far er latte-tørstige og baby har brug for lidt mad. Her er det plads og ro til at baby kan amme og her er også pusleplads og højstol. Stedet åbner kl. 07 med morgenmad og tilbyder også frokost og fællesspisning om aftenen. Absalon udbyder også babyrytmik og mange andre hold for forældre og baby. 
Sønder Blvd. 73, 1720 København V

Wulff & Konstali 

Hos Wulff & Konstali elsker de babyer - og det er selvfølgelig tilladt at amme. Barnevognen kan parkeres ved ruden til cafeen eller ved jeres bord udenfor om sommeren. Glæd dig til en superlækker brunch og mange andre fristende sager fra cafekæden, som ligger hele tfir steder i København. 

Lergravsvej 57, 2300 København S / Skt Hans Torv 30, 2200 København N /  Isafjordsgade 10, 2300 København S / Waterfront Shopping Hellerup, Philip Heymans Allé 17 

Cafe Norden

På Cafe Norden er der hele to etager og på især første sal er der bløde siddepladser og ro til at finde sig et sted, hvor baby kan ammes imens mor tanker op på god mad og drikke. Cafeen ligger centralt på Strøget og er ideel til et lille hvil på shoppeturen. 

Østergade 61, st., 1100 København K

Little House

Det nye barselshus Little House er netop åbnet på Østerbro - her kan du melde dig dig ind og med dit abonnement frit bruge stedets mange hold for dig og baby - her er alt fra mor/barn-yoga, rytmik og meget mere og besøge deres fine café, hvor der trygt kan ammes og pusles om baby. Her kan udover lækker mad og drikke til mor (morgenmad, frokost og aftensmad) også købes babymad - og har I store søskende med, kan de fornøje sig i indendørs legeborg. 

Viborggade 70B, st., 2100 København Ø

TIP! På ammenet.dk kan du finde en hot/not-liste lavet af brugere på ammenet.dk. Her kan du se hvilke caféer og restauranter, som fører en god ammepolitik (HOT-listen), og hvilke der enten forbyder amning eller henviser ammende til toiletter, kældre etc. (NOT-listen).

Fotos: Taget på Laundromat Café af Romeika Cortez.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.