Når man er på tur med baby, hænder det, at sulten melder sig – hos både store og små. Her får du Børn i byens liste over dejlige caféer, hvor der er gode rammer for at stille sulten og amme den lille.

amningLaundromat Café

Hvor: Århusgade 38, København Ø og Elmegade 15, København N

“Vi kan godt lide børn og bryster” skilter Laundromat og inviterer åbent til amning i deres kombinerede vaskeri og café, hvor stemningen er afslappet og med plads til alle. Cafékæden er velegnet til børnefamilier med sofaer, puslefaciliteter og legetøj til fri afbenyttelse i alle tre filialer. Der er mest plads i caféen i Elmegade.

Café Sonja

Hvor: Saxogade 86-88, København V

På Café Sonja har de et særligt familierum, så her er man vant til alle størrelser. Derfor må der selvfølgelig også gerne ammes, ligesom der er puslefaciliteter. Barnevogne parkeres udenfor og kan ses fra vinduerne. Menukortet byder bl.a. på dagens varme ret, økokaffe og brunch – alt lavet fra bunden. ★ Få en gratis kop kaffe som medlem af Børn i byen Klubben ved køb på min. 45 kr. Snup også et gratis børneaftensmåltid på mandage og tirsdage, når du som voksen også køber et aftensmåltid.

Café Alma

Hvor: Isafjordsgade 5-7, København S

Hos hyggelige, rustikke Café Alma på Islands Brygge er de vilde med børn og babyer. Man er derfor meget velkommen til at amme i caféen, der serverer både kaffe, frokost, aftensmad - og en særdeles god brunch. Der er desuden højstole til de mindste og skiftebord på toilettet.

LÆS OGSÅ: De 5 must-haves til din barsel

amningBryggens spisehus

Hvor: Islands Brygge 18, København S

I caféen i Kulturhuset Islands Brygge er der masser af plads med frit udsyn gennem panoramavinduerne til både vandet og barnevognene. De har masser af højstole og i kælderen er der puslerum og en blød sofa som de fleste bruger, når de skal amme. Men man er også velkommen til at amme oppe i caféen.

Det nye fælleskab

Hvor: Jernbane Allé 70, 2720 Vanløse

Det nye fællesskab i Vanløse er en butik med fine sager og en lille café med hyggelig og kreativ stemning. Her er både amme- og børnevenligt. Man må gerne amme sit barn, mens de store børn og tumlinger kan lege med legetøj og tegne på et tegnebord. De har endnu ikke fået indrettet pusleplads, men det er på vej.  

Café Sweet Surrender

Hvor: Dybbølsgade 49, København V

Hele idéen med Café Sweet Surrender er at være et sted, hvor forældre kan slappe af og hygge sig med deres børn. Derfor er her både legehjørne, legetøj, masser af smil til alle børn og selvfølgelig er man hjertelig velkommen til at amme i caféen. 

Tip! Børn i byen klubmedlemmer får gratis the eller kaffe ved køb af voksenbrunch.

Bar50 på Danhostel

Hvor: H.C. Andersens Boulevard 50, 1553 København V

I caféen BAR50 hos Danhostel Copenhagen City er der plads til børn i alle aldre, også dem, der skal ammes. Til baby er der højstole, børnevenlig mad og drikke samt puslefaciliteter. Du kan også få varmet babymad eller sutteflasker, og så kan du tage barnevognen helt med ind - der er nemlig ramper både ved indgangen fra gaden og indgangen til caféen.

Obs! Grundet COVID-19 har Danhostel desværre ikke mulighed for at have legehjørnet fremme hver dag, men spørg gerne efter det hos det søde personale! Med mindre legehjørnet har været brugt inden for 72 timer (og derfor er i karantæne), sættes det gerne frem til jer, når I kommer. Ellers henvises til Danhostels legehjørne i underetagen og at børnegæster medbringer eget legetøj.

Tip! Børn i byen klubmedlemmer sparer 20%

Absalon

Hvor: Sønder Boulevard 73, 1720 København V

På Vesterbro er Absalon - et moderne forsamlingshus - stedet, du skal svinge forbi med barnevognen, hvis mor/far er latte-tørstige og baby har brug for lidt mad. Her er det plads og ro til at baby kan amme og her er også pusleplads og højstol. Stedet åbner kl. 07 med morgenmad og tilbyder også frokost og fællesspisning om aftenen. Absalon udbyder også babyrytmik og mange andre hold for forældre og baby. 

Wulff & Konstali 

Hvor: Lergravsvej 57, 2300 København S, Sankt Hans Torv 30, 2200 København N, Isafjordsgade 10, 2300 København S og Waterfront Shopping - Philip Heymans Allé 17, 2900 Hellerup

Hos Wulff & Konstali elsker de babyer - og det er selvfølgelig tilladt at amme. Barnevognen kan parkeres ved ruden til cafeen eller ved jeres bord udenfor om sommeren. Glæd dig til en superlækker brunch og mange andre fristende sager fra cafekæden, som ligger hele tfir steder i København.

Little House

Hvor: Viborggade 70B, st., 2100 København Ø

I barselshuset Little House på Østerbro kan du melde dig dig ind og med dit abonnement frit bruge stedets mange hold for dig og baby - her er alt fra mor/barn-yoga, rytmik og meget mere og besøge deres fine café, hvor der trygt kan ammes og pusles om baby. Her kan udover lækker mad og drikke til mor (morgenmad, frokost og aftensmad) også købes babymad - og har I store søskende med, kan de fornøje sig i indendørs legeborg. 

TIP! På ammenet.dk kan du finde en hot/not-liste lavet af brugere på ammenet.dk. Her kan du se hvilke caféer og restauranter, som fører en god ammepolitik (HOT-listen), og hvilke der enten forbyder amning eller henviser ammende til toiletter, kældre etc. (NOT-listen).

Fotos: 1-2: Laundromat Café af Romeika Cortez 3. Danhostel 4. Caroline Hemmingsen

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.