amning
Når man er på bytur med baby, hænder det at sulten melder sig – hos både stor og lille. Her får du Børn i byens liste over dejlige caféer, hvor der er gode rammer for at amme.

Laundromat Café

“Vi kan godt lide børn og bryster” skilter Laundromat og inviterer åbent til amning i deres kombinerede vaskeri og café, hvor stemningen er afslappet med plads til alle. Cafékæden er velegnet til børnefamilier med sofaer, puslefaciliteter og legetøj til fri afbenyttelse i alle tre filialer. Der er mest plads i caféen på Elmegade.
Århusgade 38, København Ø, Elmegade 15, KBH N, Gammel Kongevej 96, Frederiksberg C.

Café Sonja

På Café Sonja har de et særligt familierum, så her er man vant til alle størrelser. Derfor må der selvfølgelig også gerne ammes, ligesom der er puslefaciliteter. Barnevogne parkeres udenfor og kan ses fra vinduerne. Menukortet byder bl.a. på dagens varme ret, økokaffe og brunch – alt lavet fra bunden. ★ Få en gratis kop kaffe som medlem af Børn i byen Klubben ved køb på min. 45 kr. Snup også et gratis børneaftensmåltid på mandage og tirsdage, når du som voksen også køber et aftensmåltid.
Saxogade 86-88. København V.

Café Alma

Hos hyggelige, rustikke Café Alma på Islands Brygge er de vilde med børn og babyer. Man er derfor meget velkommen til at amme i caféen, der serverer både kaffe, frokost, aftensmad - og en særdeles god brunch. Der er desuden højstole til de mindste og skiftebord på toilettet.
Isafjordsgade 5-7, KBH S.

BioMio

Her serveres udelukkende økologisk mad og der hersker en uhøjtidelig stemning i de rummelige lokaler. BioMio melder, at børn altid er velkomne og at ”man må gerne amme i restauranten, så længe det bliver gjort diskret og man tager hensyn til de øvrige gæster”. Desuden kan restauranten tilbyde barnestol efter behov.
Halmtorvet 19, København V.

LÆS OGSÅ: De 5 must-haves til din barsel

amningBryggens spisehus

I caféen i Kulturhuset Islands Brygge er der masser af plads med frit udsyn gennem panoramavinduerne til både vandet og barnevognene. De har masser af højstole og i kælderen er der puslerum og en blød sofa som de fleste bruger, når de skal amme. Men man er også velkommen til at amme oppe i caféen.
Islands Brygge 18, København S.

Det nye fælleskab

Det nye fællesskab i Vanløse er en butik med fine sager og en lille café med hyggelig og kreativ stemning. Her er både amme- og børnevenligt. Man må gerne amme sit barn, mens de store børn og tumlinger kan lege med legetøj og tegne på et tegnebord. De har endnu ikke fået indrettet pusleplads, men det er på vej.  
Jernbane Allé 70, Vanløse.

Café Sweet Surrender

Hele idéen med Café Sweet Surrender er at være et sted, hvor forældre kan slappe af og hygge sig med deres børn. Derfor er her både legehjørne, legetøj, masser af smil til alle børn og selvfølgelig er man hjertelig velkommen til at amme i caféen. ★ Børn i byen klubmedlemmer får gratis the eller kaffe ved køb af brunch.
Dybbølsgade 49, KBH V.

Kaffeladen

Her er en hyggelig café, med lidt retro-farmorstil og masser af cheesecake at vælge imellem. Kaffeladen er et børne- og ammevenligt sted med barnestol, lidt bamser og legetøj og vigtigst: Nogle hyggelige hjørner, hvor man kan sidde i fred og amme.
Nordre Frihavnsgade 76, KBH Ø.

Café ShaBaz 

Café Shabaz har god kaffe, hjemmebagte kager og lækkert udvalg af morgenmad med friskbagt brød osv. Dejligt når du er ude og trille i de tidlige morgentimer. Der er udsyn til barnevognen fra vinduet og der er god plads til at amme i den bløde sofa.
Ryesgade 87. KBH Ø.

Salotto 42

Det kan godt være svært at finde et pitstop i indre by, hvor baby er velkommen. Men på den super flotte café Salotto 42 er der en mulighed. Her er flere sofaer, egnet til amning. Der er ikke puslebord, men badeværelset er flot og rent og med plads til at skifte babyen.
Pilestræde 52, København K.

 

TIP! På ammenet.dk kan du finde en hot/not-liste lavet af brugere på ammenet.dk. Her kan du se hvilke caféer og restauranter, som fører en god ammepolitik (HOT-listen), og hvilke der enten forbyder amning eller henviser ammende til toiletter, kældre etc. (NOT-listen).

Fotos: Taget på Laundromat Café af Romeika Cortez.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.