"Trolls" er farverig, energisk og fuld af glæde. Men konfetti, pangfarver og desperat discostemning gør det ikke alene.

Trolde og borkere

Troldene er små, farverige og festglade væsner, som altid er klar med en sang og en dans, men ikke altid tænker så langt. Poppy er den lykkeligste trold af dem alle: en lille pink prinsesse, der strutter af glæde, optimisme og gå-på-mod. Borkere derimod er store, sure og pessimistiske, men føler et øjebliks lykke, når de hvert år spiser en trold til Troldhverv.

Blandt troldene er der dog én, som stikker ud fra de andre. Han hedder Kvist, er farveløs, rationel, pessimistisk - og forbereder sig på det værste: “Og hvorfor bor jeg så i en tungt befæstet overlevelsesbunker? Fordi lige udenfor min dør, lurer der et mareridt - ved navn Poppy. Poppy er troldenes leder, og hun kan ikke gøre for, hun er så latterligt lykkelig, Hun har bare aldrig haft et reelt problem. Det har hun så nu!”

En glad discofest

Filmen er noget så sjældent som en rigtig biograffilm for de yngste, med farverige, nuttede trolde, ikke for uhyggelige skurke og musik til dansefødderne. Det i sig selv giver point hos forældrene. Men desværre kan det voksne publikum se frem til en lang tur i biografen med en jævn historie, anstrengende karakterer og en lidt for hysterisk bejlen til dansebenet.

Justin Timberlake har produceret det originale soundtrack, som indholder fem originale sange samt flere klassiske hits bl.a. danske Junior Seniors “Move your feet" fra 2002, ældre diskonumre og firserballaden “True Colors” af Cindy Lauper, som skaber filmens showstopper og absolut fineste øjeblik.

Stemmerne på originalversionen er stjernespækket og tæller bl.a. Justin Timberlake, Anna Kendrick, Gwen Stefani, James Corden og Zooey Deschanel. Så traileren lover godt, soundtracket er lækkert, figurerne nuttede og castet imponerende. Alligevel sidder man tilbage med en flad og utilfredsstillet følelse. Måske fordi det hele minder om noget man har set før?

LÆS OGSÅ: Guide: Efterårets børnekoncerter

Trolls er produceret af Dreamworks og kan ses som en blanding af Shrek, Happy Feet, Askepot og en knivspids Jane Austen. Stilmæssigt læner filmen sig op ad eksempelvis Pixars “Inderst inde” med pangfarver og søde, runde karakterer samt underskovsuniverset fra eksempelvis Smølferne, Tree Fu Tom og Beat Bugs. Selv den lade, småsure figur, Kvist, virker stjålet fra Pixar.

Som voksen bliver man temmelig træt, trænger til kulsort kaffe og ved godt, det hele peger mod en tur i legetøjsbutikken og masser af trolls-merchandise. På den anden side er der ingen tvivl om at mindre børn vil elske universet og have en fest, men forvent ikke mere end det: En troldefest med disco, glitter - og tomme kalorier.

Tre ud af fem stjerner:  ★ ★ ★
Premiere: 13. oktober 2016
Tilladt for alle men frarådes børn under 7 år
Varighed: 1 time og 32 minutter

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.